• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2020

08:34

VIŠI SUD: Vidakoviću nije ni bio određen pritvor

Društvo

VIŠI SUD: Vidakoviću nije ni bio određen pritvor

Podeli vest

Viši sud u Beogradu saopštio je u nedelju uveče da su neistiniti navodi pojedinih medija da je bio određen pritvor glumcu Branku Vidakoviću, s obzirom na to da takav predlog nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odnosno Branko Vidaković nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.


"Prema Branku Vidakoviću određeno je zadržavanje od najduže 48 časova od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje mu je od istog nadležnog organa ukinuto", precizira se u saopštenju Višeg suda.

Predlog za određivanje pritvora Više javno tužilaštvo u Beogradu stavilo je samo u odnosu na osumnjičenog I.M, o kojem je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odlučivao i to tako što je nakon saslušanja osumnjičenog I.M prema istom odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, dodaje se u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.


Osumnjičenom I.M i Branku Vidakoviću se stavlja na teret da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu, navode iz Višeg suda.

Pojedini beogradski mediji objavili su u nedelju da je glumac Bane Vidaković, koji je uhapšen pre dva dana na Vračaru zbog posedovanja heroina, pušten iz pritvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 3 godine

Kako je moguće u pravnoj državi da mu se ne odredi neki pritvor. Postavlja se pitanje, da li je to zato što je glumac, prijatelj nekog političara ili jednom rečju zaštićen kao beli medved. Zašto je on drugačiji od ostalih dilera droge koji se zatvaraju i pritvaraju ? Dok je ovakvih slučajeva nikada Srbija neće biti uređana država sa vladavinomprava kao u svim pravnim zemljama.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija