• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2020

11:18

NAKON BEBE, IZDAHNULA I MAJKA! PREMINULA PORODILJA (27) IZ NIŠA KOJA JE DANIMA BILA NA RESPIRATORU

Društvo

NAKON BEBE, IZDAHNULA I MAJKA! PREMINULA PORODILJA (27) IZ NIŠA KOJA JE DANIMA BILA NA RESPIRATORU

Podeli vest

Dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je bila na respiratoru u KC Niš, a porođena je juče na carski rez u sedmom mesecu trudnoće, preminula je jutros, potvrđeno je Tanjugu u Kliničkom centru Niš.

Porodilja je preminula samo dan nakon što joj je umrla i beba, koja je nažalost preminula nedugo posle rođenja.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković kazao je da da je uprkos velikim naporima lekara izgubljena bitka za život porodilje.

Podsetio je da je juče konzilijum Ginekološko akušerske klinike zbog trpljenja ploda koje je postajalo kritično, doneo odluku da se obavi porođaj carskim rezom.

"Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja, stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je jutros u 8.45 sati preminula", naveo je Janković.

Dodao je da je pokrenuta standardna procedura za takve slučajeve i naveo da će biti urađen unutrašnji stručni nadzor od strane profesora niškog Medicinskog fakulteta različitih specijalnosti.

"Telo porodilje biće upućeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije", kazao je.

Kako su u KC Niš naveli juče, ona je primljena kao suspektna na virus koronu jer je imala obostrano zapaljenje pluća, a testovi su pokazali da je negativna.

U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja koja je na respiratoru i u veoma teškom stanju je, kod koje nije potvrđen virus korona, kao i trudnica iz Kuršumlije, koja je pozitivna na Covid 19 i stabilno je.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Strašno ... i još ima onih, kojih se ovo ne dotiče!

POD STALNIM SU NADZOROM, NADAMO SE NAJBOLJEM ISHODU! Milenković: Dve trudnice na respiratorimaU TEŠKOM STANJU, treća za sada stabilno
Društvo

POD STALNIM SU NADZOROM, NADAMO SE NAJBOLJEM ISHODU! Milenković: Dve trudnice na respiratorimaU TEŠKOM STANJU, treća za sada stabilno

Čak šest pacijenata je tokom jučerašnjeg dana, od ukupno 11, preminulo u niškom kliničkom centru. U toj zdravstvenoj ustanovi prema jučerašnjim podacima 16 pacijenata je na repiratoru, među njima i dve trudnice. Novo žarište u ustanovama socijalne zaštite je i privatni dom za stare u Gadžinom Hanu, a 16 korisnika doma je hospitalizovano u bolnici u Nišu.

20.07.2020

08:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija