• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.07.2020

19:00

SVE SAM IZGUBIO U JEDNOM DANU, I LJUBAV I SINA! Ispovest supruga preminule trudnice! NIŠ ZAVIJEN U CRNO!

Društvo

SVE SAM IZGUBIO U JEDNOM DANU, I LJUBAV I SINA! Ispovest supruga preminule trudnice! NIŠ ZAVIJEN U CRNO!

Podeli vest

Sašina verenica Aleksandra preminula je samo nekoliko sati posle svog sina, kojeg lekari nisu uspeli da spasu. Nemam više ništa, čak ni zdravlje, i ja sam pozitivan na koronu, rekao Saša za Informer

Sve sam izgubio u jednom danu, i ljubav svog života, i sina! Ostao sam sam i mnogo mi je teško. Verovao sam da će moja Aleksandra da se izleči. Hteo sam se da budem dobar suprug i otac, ali nije nam se dalo...

Ovako sa suzama u očima u ispovesti za Informer priča Saša Zdravković, verenik Aleksandre Paunović (27) iz doljevačkog sela Orljane. Ona je juče preminula, samo nekoliko sati posle svog sina.

- Ovo bi nam bilo prvo dete. Trebalo je da se venčamo... ne znam šta se sve izdešavalo. I ja sam pozitivan na koronu, pa ne smem da idem do bolnice... - očajan je Saša.

NIJE SLUČAJNO ŠTO BAŠ U SRBIJI I CRNOJ GORI RASTE BROJ OBOLELIH! Doktorka Grujičić iznela ŠOK PODATKE: Od 1000 pacijenata SAMO SEDAM je imalo antitela!

Teško stanje

Aleksandra je prošle nedelje primljena u KC Niš sa simptomima korone iako joj je nalaz bio negativan. Njena situacija se pogoršala, pa je pre nekoliko dana priključena na respirator.
Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, rekao je juče za Informer da je uprkos velikim naporima lekara izgubljena bitka za život ove porodilje.

- Konzilijum Ginekološko-akušerske klinike je zbog stanja ploda, koje je postajalo kritično, doneo odluku u ponedeljak da se obavi porođaj carskim rezom. Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša, zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je u 8.45 ujutro preminula - kazao je Janković.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Klinički centar je izrazio saučešće porodici i, kako je objasnio Janković, pokrenuta je standardna procedura za ovakve slučajeve.

- Biće urađen unutrašnji stručni nadzor od strane profesora niškog Medicinskog fakulteta različitih specijalnosti. Telo porodilje biće upućeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije - rekao je Janković.

U selu u kojem su Aleksandra i Saša živeli tragična vest pogodila je sve meštane. Meštani u šoku, tužni i zanemeli. Niko ne zna šta da kaže.

- Niko nije ušao u njenu kuću. Nisam ni ja, a prvi sam joj komšija.... Šta da im kažemo, svi smo se nadali da će na najbolje izaći, juče umre beba.... Seljaci smo, navikli na svakakvu nevolju, pomislio sam da je mlada, biće još dece, neka samo ona bude živa... A sad i ona ode - kazao nam je jedan od meštana. A svi su se nadali svadbi i pridošlicu u Orljane prihvatili raširenih ruku.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

 

Meštani zanemeli

- Došla je prošle godine oko Svetog Nikole, rodom je iz Gornjeg Matejevca i osvojila je celo selo. Uvek je bila vesela, osmeh joj nije silazio s lica, svako je voleo da je sretne. Prava žena za našeg komšiju, za njega se može reći samo "suvo zlato". Taj ne ume nekome da kaže lošu reč, cela porodica je dobra. Planirali su svadbu, radovali se prinovi, ali naiđe ovo zlo - kaže drugi meštanin Orljana.

U čudu su kako se mlada žena zarazila jer su smatrali da su u selu bezbedni.

- Ne nosimo maske, računamo, mala je sredina, družimo se kao i ranije... Pa nije ovo Niš. Koliko sam ja čuo, ona je sve vreme bila negativna na koronu, ali je imala upalu pluća. Kakvo je to čudo, nije mi jasno... Onakva žena, mlada, jedra, kao jabuka, a ode - u očaju je rekao jedan seljanin.
Niko od njih nije znao ni kada će biti sahranjeni majka i beba.

Bila negativna na virus

Kako je nakon smrti bebe saopštila Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju, porodilja je sve vreme bila negativna na koronavirus iako je imala sve simptome ove bolesti.
- U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja, koja je u veoma teškom stanju na respiratoru, kao i žena iz Kuršumlije, pozitivna na koronavirus, koja je stabilna.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija