• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

24.07.2020

09:13

DALEKO SMO OD DOBRE SITUACIJE! Doktor Kon o vakcini: Pravljenje takve atmosfere je POTPUNA GLUPOST

Društvo

DALEKO SMO OD DOBRE SITUACIJE! Doktor Kon o vakcini: Pravljenje takve atmosfere je POTPUNA GLUPOST

Podeli vest

Epidemilog dr Predrag Kon kaže za RTS da smanjivanje brojki direktno zavisi od discipline. U Beogradu, navodi, imamo jasno zaravnjenje, čak i početak snižavanja brojki.

Predrag Kon je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je pred nama vikend i upozorio da je jako važno sprovoditi mere, da se ne bismo potpuno vratitli u potpuno nestabilno.

"Ovo je stabilizirajuća situacija, daleko od toga da je dobra", kazao je Kon.

Za Beograd, ali i za ostala mesta, navodi da se propisane mere moraju sprovoditi i kontrola toga je neophodna.

"Ljudi su željni provoda, molim da se uzdrže. Bilo je situacija da su se okupljali mladi na Kalemegdanu, grupe veće od deset. Molim roditelje da utiču na svoju decu. Važno je to da bi brojke bile manje", istakao je Kon.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Lično je, ukazuje, vrlo zadovoljan što Ministarstvo prosvete priprema program za septembar.

"Mislim da je to adekvatno, ali je jako bitno da svako nosi svoj deo odgovornosti u ovoj situaciji", kazao je Kon.

Ukazuje da skepsa svakako postoji oko vakcine.

"Jedno je da se pojavi, a drugo da se pojavi u adekvatnim količinama. Unapred se priprema atmosfera protiv vakcine što je potpuna glupost. Vrlo su jasne regulative da samo ono što je bezbedno može i da se koristi. Vakcina jeste vidljivi spas. Ovde zamenjujemo prirodni i kolektivni imunitet sa vakcinalnim", izjavio je Kon.

Dodaje da je teško da daje dugoročne prognoze.

"Mi možemo da dajemo prognoze na ndelju dana. U naredne tri nedelje imaćemo spuštanje krive. Posle toga dolazi period gde će se održavati na tom nivou, da li će se ugasiti videćemo. A dolaskom jeseni i zime je očekivanje da može ponovo da se javi", zaključio je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija