• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2020

12:19

Doktor Stevanović objavio JEDNU DOBRU I JEDNU LOŠU VEST

Društvo

Doktor Stevanović objavio JEDNU DOBRU I JEDNU LOŠU VEST

Podeli vest

U Beogradu već drugi dan zaredom ne raste broj pacijenata koji se javljaju na pregled zbog sumnje na korona virus, izjavio je direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović.

Nakon sastanka sa ministrom zdravlja i drugim direktorima kovid bolnica, Stevanović je pojasnio da to za Infektivnu kliniku znači da se i dalje javi više od 220, odnosno oko 250 pacijenata za pregled za 24 sata.

"Dobro je što konačno imamo ravnotežu između pacijenata koji zahtevaju prijem na bolničko lečenje i broja otpuštenih pacijenata, što praktično znači da aktivno angažovani kapaciteti nam daju sasvim dovoljno mesta u bolnicama, dovoljno kreveta u intenzivnim negama za sve opacijente kojima je prijem u bolnicu neophodan", kazao je Stevanović.

Nažalost, kaže Stevanović, procentualni odnos je i dalje isti, odnosno jedna trećina od svih pregledanih pacijenata koji se pregledaju u prijemno trijažnim centrima zahteva bolničko lečenje.

"To je i dalje značajan procenat i među njima je takođe značajan procenat onih sa teškim upalama pluća, ali za sve njih ima mesta i svi se primaju praktično odmah po uspostavljanju dijagnoze i započinje se propisana terapija“, navodi dr Stevanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija