• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

24.07.2020

13:53

Karavan – osveženje za sve kovid bolnice u Srbiji - Mozzart

Društvo

Karavan – osveženje za sve kovid bolnice u Srbiji - Mozzart

Podeli vest

Zahvaljujući akciji ove kompanije, u sve kovid bolnice u Srbiji iz dana u dan doprema se sveže voće, vitaminski sokovi i ketering. Pomoć juče uručena i medicinarima u Novom Pazaru i Kragujevcu

Lekari i specijalisti iz cele države ovih dana došli su u Novi Pazar da pomognu kolegama u borbi sa virusom koji plaši ceo svet. Toj borbi pridružila se i kompanija Mozzart dostavom tone svežeg voća i vitaminskih sokova za zdravstvene radnike ove ustanove, koji danonoćno rade i spasavaju pacijente, kako bi im bar malo olakšali rad. Pakete je sa zaposlenima ove kompanije uručivaoi Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaški as.U ovom trenutku situacija u Novom Pazaruse stabilizuje.

Foto: mocart

 

„Mi smo i dalje obazrivi i u pripravnosti, virus je nepredvidiv zato smo vojničkim žargonom rečeno uvek spremni. Još uvek su s nama u bolnici i braća iz cele Srbije, koji nam pomažu i dele iskustvo, jer su već lečili kovid pacijente u kovid centrima u Beogradu. Od njih smo mnogo naučili i zajedno ćemo pobediti ovu opaku bolest koja nam odnosi živote. Pored svakodnevne borbe mojih kolega koje provode od  10-11 sati u skafanderima, imamo i pomoć države, građana, dijaspore i svaka vrsta pomoći nam dobro dođe, najpre u vidu aparata kojima lečimo pacijente. Od Mozzarta smo dobili tonu vitaminskih paketa za medicinsko osoblje i lekare, ali ćemo ih podeliti sa pacijentima, jer i njima trebaju vitamini radi bržeg oporavka, a ovi vitamini u prirodnom obliku su važna karika u lečenju obolelih. Prezadovoljni smo, veliko hvala Mozzartu od srca“, poručio je koordinator bolnice,Mirsad Đerlek.

Foto: mocart

 

Veliki prijatelj ovog grada nekadašnji reprezentativac i funkcioner KSSa, Dejan Tomašević pomogao je u isporuci vitaminskih paketaza medicinare.

Foto: mocart

 

„Izuzetno mi je drago da imam prijatelje među ljudima koji vode kompaniju kao što je Mozzart i velika zahvalnost za sav društveno koristan rad, pre svega zbog ove akcije, smatram da je jako bitno što smo posetili i Novi Pazar. Uverili smo se da u opremi ne oskudevaju, vidi se da sitacija ide nabolje i ja se nadam da u ovom gradu uskoro neće biti novozaraženih. Akciju sam podržao jer  ima mnogostruki značaj – u Novom Pazaru među ljudima koji vode računa o pacijentima ima puno volonterai njima će ova pomoć u vidu paketa biti značajna – nije poenta u voću ili jabuci, nego u tome što postoje ljudi koji cene njihov trud,rad i napore i setili su se kako to da pokažu“, poručio je Tomašević.

Foto: mocart

 

Trenutno hospitalizovana 152 pacijenta su statističko ohrabrenje, ali što je i još važnije kovid ambulante u ovom gradu beleže manji broj pregleda.

Foto: mocart

 

Društveno odgovorna akcija Mozzarta i Ministarstva zdravlja u okviru koje doniraju sveže voće, ketering, vitaminske i osvežavajuće pakete doktorima, zdravstvenim radnicima i svom osoblju zaposlenom u kovid bolnicama u Srbiji posle Novog Pazara nastavljena je u KC Kragujevac. Prethodno su paketi dostavljeni i u Smederevo, Požarevac, Mladenovac, vojne kovid bolnice, noćne kovid ambulante i sve kliničko bolničke centre uz Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17