• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

28.07.2020

20:13

ZABORAVITE NA MORE RAMPE OSTAJU SPUŠTENE ZA SRPSKE TURISTE!  Grci nemaju nameru da otvore granice!

Društvo

ZABORAVITE NA MORE RAMPE OSTAJU SPUŠTENE ZA SRPSKE TURISTE! Grci nemaju nameru da otvore granice!

Podeli vest

Zabrana ulaska za državljane Srbije trajaće najmanje do 15. avgusta, a verovatno i do septembra, najavljuju grčke vlasti

Sve je izvesnije da se srpski turisti ovog leta neće odmarati u Grčkoj! I dok se većina u Srbiji nada da bi Grci 1. avgusta, za kada je najavljena revizija odluke, ipak mogli da otvore granice, iz Atine ne stižu ohrabrujuće vesti. Zabrana ulaska za državljane Srbije trajaće najmanje do 15. avgusta, a verovatno i do septembra, najavljuju grčke vlasti.

ŠOK CIFRE! OVO SU CENE NAJSKUPLJIH HOTELA U SRBIJI! Iako je skupo, banje i planine OKUPIRANE! Postoji čak i lista čekanja!

JADRAN PUST, SAMO U OVOM MESTU KRCATO! Slobodnog smeštaja skoro da nema, na plaži jedva nalaze mesta za peškir!

Zatvorene granice

Podsetimo, Grčka je za naše turiste zatvorila granice 6. jula zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, zatim je 15. jula ta odluka produžena zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji. Nova odluka oko otvaranja granica najavljena je za 1. avgust, ali ni Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, ne veruje da će odluka biti promenjena narednih dana.

- Za sada su male šanse da nam Grci ovog leta otvore granice. Zaista se teško može očekivati da će naši ljudi moći da putuju u Grčku od 1. avgusta. Bugari najavljuju da bi mogli da otvore granice uz negativan PCR test, ali nemamo nikakvo zvanično obaveštenje i nisu rekli od kada bi to bilo. Sve zavisi od epidemiološke situacije - naveo je Dačić za Informer.

Foto: Pixabay

I direktor Asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da nema nikakvih najava da će granice biti otvorene za naše turiste 1. avgusta, a pitanje je i kada će ih uopšte otvoriti.
- Sumnjam da će Grci i Bugari podići rampu za putnike iz naše zemlje. Verujem da bismo znali da postoji neka odluka. Grci su sad dodatno pooštrili kriterijume za ulazak u zemlju, pa za turiste iz Rumunije i Bugarske traže obavezan negativan PCR test. Postoje neke informacije da bi neka nova odluka mogla da usledi 4. avgusta, ali ne znamo pod kojim uslovima. Ukoliko bi otvorili granice, putovanja bi mogla da se realizuju već narednog dana. Pre toga teško. Grci još više pooštravaju mere i ne verujem da će, čak i ako nas u nekom trenutku puste, dozvoliti ulazak bez negativnog PCR testa do kraja sezone - naglašava direktor Asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

Propali aranžmani

Seničić dodaje da sve zavisi od epidemiološke situacije u Srbiji, ali da za sada nema naznaka da će biti bolje, i da raste broj zaraženih ne samo kod nas nego i u Evropi.
- Nisu dobre naznake da će se nešto promeniti, svi imaju problem sa rastom broja zaraženih koronavirusom. Mi definitivno nećemo uspeti da realizujemo većinu aranžmana, agencije nemaju ni pet odsto prometa. Mislim da ni do kraja meseca ne možemo da se nadamo većem realizovanju aranžmana - objašnjava Seničić.

Na letovanje u Egipat Tursku, BiH i Albaniju

Turska je svoje granice za strane turiste otvorila, a prvi čarter-letovi krenuli su početkom jula. U Egiptu vam nije potreban test, a režim ulaska je isti kao i ranije. Postoji mogućnost da se "turističke vize" izdaju pri dolasku na aerodrome u Hurgadi, Masr Alamu i Šarm el Šeiku. Naši državljani dolaskom u turističke destinacije u regiji Crvenog mora popunjavaju posebni obrazac i meri im se telesna temperatura. Osobe sa simptomima se upućuju u karantin. Državljani Srbije mogu bezuslovno da putuju i u BiH. Savet ministara BiH odlučio je da otvori granice za sve susedne zemlje - Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru. I granice Albanije su još otvorene, bez ikakvog ograničenja.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija