• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

28.07.2020

14:01

Doktorka Nataša iz kovid bolnice u Beogradu ima PORUKU ZA KORONAVIRUS KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU

Društvo

Doktorka Nataša iz kovid bolnice u Beogradu ima PORUKU ZA KORONAVIRUS KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU

Podeli vest

U KBC "Zvezdara" postoji preko 400 mesta za kovid pacijente.

O svima koji dođu u ovu bolnicu se brine više od 600 lekara. U lečenje pacijenata uključeni su svi lekari, pa se o kovid pacijentima brinu i oftalmolozi i transfuziolozi. Koordinator kovid bolnice i pulmolog u KBC "Zvezdara" dr Nataša Petrović Stanojević rekla je za RTS da postoji svetlo na kraju tunela, ali da je tunel jako dugačak.

"Kada god govorimo o optimizmu koji provejava od juče, moramo se setiti prekjučerašnjeg dana kada je zabeležen najveći broj zaraženih pacijenata od početka epidemije", navela je Nataša Petrović Stanojević, gostujući u Jutarnjem programu.

Navela je da je kovid centar u KBC "Zvezdara" jedan od najvećih kovid centara u Srbiji i da može da primi više od 400 pacijenata. Dodala je da je podeljen na tri dela.

Foto: Marko Đoković

 

"Potpuno smo opremljeni i sposobni da lečimo sve pacijente od srednje pa do najteže kliničke slike. Oni koji zahtevaju upotrebu određenih mašina, povećan protok kiseonika i na kraju, respirator", navela je Nataša Petrović Stanojević.

Dodala je da su se u lečenje kovid pacijenata, osim pulmologa, internista i intenzivista, uključili i ginekolozi, oftalmolozi i transfuziolozi, zbog toga što je priroda epidemije takva.

Dr Nataša Petrović Stanojević je navela da predlaže virusu da nauči da živi sa nama.

"Kažu ljudi po svetu da ćemo morati da naučimo da živimo sa virusom. Ja predlažem virusu da nauči da živi sa nama. Pravi virus, virus heroj, nije onaj koji će da ubije svog nosioca. On ga neće oštetiti. Pobedili su virus obične prehlade, kijavice. Žive stotinama godina sa nama, nikom ništa zlo ne čine i tako se razmnožavaju", rekla je Nataša Petrović Stojanović.

Kako je dodala, nada se da će koronavirus mutacijama naučiti da živi sa čovekom i da ga ne oštećuje na način na koji sada to čini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija