• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2020

15:51

ZA BORBU PROTIV KOVIDA OD MOZZARTA VIŠE OD 500.000 EVRA

Društvo

ZA BORBU PROTIV KOVIDA OD MOZZARTA VIŠE OD 500.000 EVRA

Podeli vest

Od početka pandemije ova kompanija uputila finansijsku pomoć u 15 bolnica, nabavila 10 respiratora, obezbedila 500 volontera, 6000 paketa za najugroženije, 40 tona vitaminskih paketa za medicinare u svim kovid bolnicama....

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću od izbijanja pandemije virusa korona, neprestano je pomagao zajednicu u kojoj posluje, a posebno one koji su na prvim linijama borbe protiv ove pošasti. Paket pomoći zdravstvu, najugroženijim sugrađanima, ali i državi premašio je pola miliona evra. Vredan pomena bio je i volonterski rad zaposlenih u ovoj kompaniji, koji se nisu libili da stanu uz svoj narod u ovim kriznim vremenima.

Ova srpska kompanija pokazala je u kriznim trenucima za naše društvo izrazit osećaj za zajednicu u kojoj posluje - pomoć su uputili u gotovo sve gradove u Srbiji, kao i u južnu pokrajnu Kosovo i Metohiju, ali i u Republiku Srpsku.

Foto: Promo

U trenutku dok im je poslovanje bilo onemogućeno, usled suspenzije sportskih događaja i zatvaranja poslovnica sa padom prometa od 95 odsto, zaposleni ove kompanije volonterski su delovali širom zemlje – podeljeno je 6.000 paketa penzionerima u 11 gradova, 150.000 evra finansijske pomoći uplaćeno je u 15 bolnica, a u okviru poslednje akcije u nizu 40 tona vitaminskih paketa od svežeg voća, ceđenih sokova i napitaka dostavljeno je u nešto više od 20 gradova, u sve kovid bolnice, u ruke svakom lekaru, medicinskoj sestri, tehničaru koji je angažovan u ovim ustanovama.

Programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno za tri dana neprikidnog rada napravili su veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi. Sektor logistike je sa vozačima i vozilima stavljan na raspolaganje lokalnim samoupravama radi dostavljanja dezinfekcionih sredstava i neophodne opreme u glavne centre za tretiranje pacijenata od Infektivne klinike do privremenih bolnica. U nekoliko navrata zaposleni ove kompanije dobrovoljno su davali krv gde je u saradnji sa Institutom za transfuziju iz Beograda prikupljeno je više desetina litara krvi za one kojima je krv neophodna.

Foto: Promo

Plemenitoj misiji Mozzarta pridružili su se i brojni proslavljeni sportisti – Igor Rakočević, Željko Rebrača, kompletan tim srpskog šampiona u fudbalu FK Crvena zvezda, zatim Novica Veličković, Ognjen Kuzmić, Tijana Bošković, Dejan Tomašević, Vladimir Štimac, seniorski tim KK Borca iz Čačka, Aleksa Avramović… ali i Nele Karajlić, naš legendarni muzičar, kao i mnoge internet zvezde, popularne među mlađom publikom – Nikola Milošević - Đota Freestyle i Sara Damjanović - Sara TKD.

U saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, za manje od 48h otkad im je zahtev upućen, Mozzart je opremio LED televizorima i sve sigurne kuće u 13 gradova širom Srbije kako bi školarci smešteni u njima mogli da prate nastavu koja se iz učionica preselila na televiziju. Televizorima i drugom tehnikom opremili su i privremenu bolnicu Čair u Nišu, prostorije Ministarstva zdravlja.

Foto: Promo

Zdravstvene ustanove u koje je upućena finansijska pomoć su i opšte bolnice u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji,  bolnica „Studenica“ u Kraljevu, Klinički centar Niš, Klinički centar Kragujevac, Klinika za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i VMA u Beogradu. Bolnicama je donirana zaštitna oprema, medicinski aspiratori, protokomeri, centrifuge za laboratoriju koje analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, zatim posteljine, mantili za lekare, ali i značajna finansijska sredstva.

Mozzart je obezbedio i distribuirao čak 75 tona svežih namirnica, obroka i voća - prvobitno je najugroženijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima. Pomoć je uručivana u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama, FK Crvena zvezda, humanitarnom organizacijom “Svi za Kosmet”… U okviru poslednje aklcije koja je realizovana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, zaposleni ove kompanije, njih 300, je u slobodno vreme dostavljalo vitaminske pakete u sve kovid bolnice u Srbiji. U nešto više od 20 gradova i 40 ustanova dostavljeno je 40 tona osvežavajućih napitaka i svežeg voća, za svakog lekara, medicinsku sestru i tehničara koji radi u kovid ustanovama. 

Foto: Promo

U ovoj kompaniji ističu da su svesni situacije u kojoj se nalazi naš narod u ovom trenutku, zbog čega su odlučni da pomoć i podršku upute gde god je to moguće.

- Oduvek smo se težili da status lidera u privredi opravdamo i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, to smo osećali delom i kao svoju obavezu.  Novčana pomoć je u ovim trenucima, posebno zdravstvu, važna i prekopotrebna, ali smo izuzetno ponosni na naše zaposlene koji su praktično od prvog dana pojave virusa korona u službi građana Srbije. Strategiju ulaganja u zajednicu u kojoj poslujemo, negujemo od osnivanja kompanije, a koliko je društveno odgovorno delovanje ukorenjeno u Mozzartu, najbolje pokazuje činjenica da se više od 500 zaposlenih samoinicijativno prijavilo da pomogne - istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komuniakcija u kompaniji Mozzart.

Foto: Promo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija