• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2020

13:51

U OVIM MESTIMA, SITUACIJA JE VAN KONTROLE! Upozorenje epidemiologa Tiodorovića: Jedna stvar je kriva za to

Društvo

U OVIM MESTIMA, SITUACIJA JE VAN KONTROLE! Upozorenje epidemiologa Tiodorovića: Jedna stvar je kriva za to

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba za brobu protiv korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je danas da je situacija u Pčinjskom okrugu nepovoljna i da je dobrim delom situacija u Preševu i Bujanovcu van kontrole.

On je objasnio da u Bujanovcu i Preševu nema potpunog uvida o obolelim i zaraženim među stanovništvom jer se oni često leče u privatnim ambulantama i na KiM.

"Onda se tu kasni i onda se ti pacijenti jave sa teškim tegobama, teškom kliničkom slikom u bolnice u ZC u Vranju, kao i u KC Niš i specijalnoj bolnici u Surdulici", rekao je Tiodorović za RTS.

To, dodao je, pokazuje da mora mnogo više da se radi sa stanovništvom.

"U svakom slučaju pravo mesto je kovid ambulanta i kovid bolnice u ovom području", naglasio je Tiodorović.

On je rekao da je bujanovački dom zdravlja dobio novi RG aparat, kao i da će domovi zdravlja u Preševu i Bujanovcu dobiti sve što je potrebno za pružanje usluga u kovid ambulanti koje su neophodne.

Iz Pčinjskog okruga tokom jučerašnjeg dana poslata su 163 uzorka na analizu, 15 je pozitivno.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Vranja dvoje novoobolelih je iz Bujanovca.

U vranjskim kovid bolnicama je 109 pacijenata, a 12 je otpušteno na kućno lečenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija