Meridian: Do sada najveća kampanja podrške kovid bolnicama centralne i istočne Srbije!

meridianbet

12:00 Društvo

informer.rs | 09. 08. 2020.

Meridian: Do sada najveća kampanja podrške kovid bolnicama centralne i istočne Srbije!

Uručen veliki broj medicinske opreme i zaštitnih maski zdravstvenim centrima u Jagodini, Negotinu i Zaječaru

Već Mesecima unazad kompanija Meridian sve svoje kapacitete usmerila je ka olakšanju ogromnog posla koji lekari i medicinsko osoblje širom Srbije preduzima kako bi se minimalizovale posledice globalne pandemije. Meridianbet, regionalni lider u proizvodnji i distribuciji igara na sreću, već nedeljama obilazi Srbiju kako bi što većem broju zdravstvenih ustanova donirao opremu neophodnu najefikasniji mogući odgovor na nalet pandemije. Tako je u sedmici za nama veliki volonterski tim Meridiana obišao zdravstvene centre i kovid bolnice u istočnoj i centralnoj Srbiji, tačnije Opštu bolnicu u Jagodini, Zaječaru, kao i Zdravstvenom centru Negotin.

Reč je o ustanovama zdravstvene zaštite koje, osim redovnih opsega aktivnosti, nedeljama unazad funkcionišu i u kapacitetu kovid bolničkih jedinica. Navedene kampanje sprovode se u sklopu velikog paketa materijalno – tehničke pomoći koje je Meridianbet namenio domaćem zdravstvu, vrednom preko 30 miliona dinara.

meridianbet

Kao izraz iskrenog divljenja i solidarnosti sa našim najvećim herojima današnjice, zaposleni u Meridianu su osoblju Bolnice donirali veliki broj paketa pomoći u kojima se nalazi raznovrsni medicinski materijal, sredstva za higijenu, kao i veliki broj zaštitnih maski.

Pomenute zdravstvene ustanove u Borskom, Zaječarskom i Pomoravskom administrativnom okrugu samo su deo mreže od preko 60 zdravstvenih punktova koje su volonteri Meridiana obišli od početka krize. Misija ovih poseta jeste da se ugroženom stanovništvu, ali i medicinarima koji već mesecima vode bespoštednu borbu sa pandemijom, obezbede maksimalni uslovi za bespoštednu borbu i pobedu nad pandemijom.

Od izbijanja krize u našoj zemlji, Meridian je pomogao više javnih kuhinja, uručio pakete pomoći desetinama najugroženijih pojedinaca širom Srbije, obišao i pomogao organizacije Crvenog krsta, kovid ambulante, klinike i bolnice. Takođe, Meridian je bio pojedinačno najveći korporativni donator novčanih sredstava za lečenje Sofije Markuljević, čija je porodica napokon počela pripreme za odlazak u kliniku u SAD. Čitavu naciju je obradovala vest da su sredstva prikupljena u celosti.

Meridianbet ostaje uz svoj narod uvek i svuda gde je najteže – bilo gde u Srbiji i na Balkanu!