• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2020

09:57

U POLA PET SMO STALI U RED! Građani iz ova DVA RAZLOGA i danas čekaju u koloni ispred Torlaka!

Društvo

U POLA PET SMO STALI U RED! Građani iz ova DVA RAZLOGA i danas čekaju u koloni ispred Torlaka!

Podeli vest

Ogroman red građana koji čekaju PCR testiranje formirao se i jutros ispred Instituta za vakcine i serume "Torlak" u Beogradu

Već oko 4.30 stigli su najuporniji da zauzmu mesta, kako bi bili među prvima kada se vrata laboratorije otvore u osam sati.

U redu su građani iz svih delova Srbije, ali ima i onih koji su stigli iz Makedonije, Republike Srpske. Razlog je to što se u Torlaku ne zakazuje testiranje, a rezultati se dobijaju istog dana.

Među prvima je jutros oko 4.30 ispred Torlaka bio Slobodan Bugarski iz Beograda koji putuje večeras u Moskvu. Kaže da je znao da su velike gužve, ali da se odlučio za tu ustanovu jer nema zakazivanja i rezultati stižu istog dana.

On je u subotu radio PCR test, ali nije dobro izračunao, pa će mu dok stigne u Moskvu test biti stariji od 72 sata, i zato je jutros poranio da ponovi testiranje. Uplatio je ponovo 6.000 dinara i ponovo stao u red.

NEMA SOCIJALNO-PSIHOLOŠKOG RAZVOJA DETETA AKO UČI ONLINE, VAŽNO JE DA BUDU MEĐU VRŠANJCIMA! Dr Tiodorović: Roditelji treba da donesu VAŽNU ODLUKU!

 



Iz Svilajnca je put Beograda zbog testiranja noćas krenuo i Milorad Pajić sa još dva prijatelja. Putuju u Austriju i neophodan im je negativan PCR test ili da budu 10 dana u karantinu.

- Čekamo u redu od pola pet. Odlučili smo se za ''Torlak'' jer se ovde ne zakazuje i rezultati se dobijaju istoga dana, što nama odgovara zbog putovanja. Ukoliko bi odlučili da putujemo bez testa u Austriju, morali bi da provedemo u karantinu 10 dana ili da platimo testiranje koje tamo košta od 140 do 190 evra - rekao je Pajić Tanjugu.

U Ujedinjene Arapske Emirate u sredu pituje Miljan Bodžić. On kaže da je znao da su u "Torlaku" ogromne gužve, ali da se rezultati dobijaju najbrže i zbog toga se odlučio za tu ustanovu.

- Znam da se rezultati ovde dobijaju najbrže. Vodio sam se logikom da je bolje da čekam rano ujutro po prijatnijem vremenu tri ili četiri sata, nego da čekamo u toku dana kada su veće vrućine. Došao sam rano i da se osiguram da ću uraditi test pošto sam čuo da je u petak testiranje rađeno samo do 11 sati - priča Miljan.

 

 



Navodi da je za UAE obavezan PCR test iz zemlje iz koje se putuje, ali i da se radi novo testiranje kada se stigne na odredište. Testiranje je besplatno u UAE za one koji imaju radnu dozvolu i koji zbog posla putuju.

Nenad Lukić iz Srebrenice večeras putuje u Moskvu. Upitan zbog čega testiranje nije radio u Republici Srpskoj, Lukić kaže da je boravio u Beogradu poslednjih dana, te se zbog toga odlučio za "Torlak".

- Znao sam da je gužva u ''Torlaku'', rekao mi je prijatelj koji je već otišao u Moskvu. On je došao u pet i bio 260. po redu, ja sam došao ranije u 4.30 i 16. sam po redu. Večeras u osam putuje, u Istanbul, pa onda u Moskvu - naveo je Lukić.

Za državljane Srbije PCR testiranje na zahtev košta 6.000 dinara, a za strance 120 evra. Lukić je nezadovoljan što se građanima Republike Srpske naplaćuje 120 evra testiranje kao strancima jer je, kako kaže, reč o istom narodu, samo sa druge strane Drine.

U redu smo zatekli i porodicu sa troje dece iz Ðevđelije u Makedoniji koji putuju u Nemačku, ali nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59