• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

13.08.2020

17:36

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST ZA VOJSKU SRBIJE, Inžinjerija obnovljena, sada je u rangu najjačih na svetu, POPLAVE, POTRESI,  KATASTROFE SAD MOGU DA....

Društvo

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST ZA VOJSKU SRBIJE, Inžinjerija obnovljena, sada je u rangu najjačih na svetu, POPLAVE, POTRESI, KATASTROFE SAD MOGU DA....

Podeli vest

Inžinjerija Vojske Srbije obnovljena je u skladu sa najvišim standardima, a naši inženjerci u potpunosti su osposobljeni i spremni da se u kratkom roku angažuju na bilo kojem zadatku i kada je potrebna pomoć građanima Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije

Zahvaljujući velikim ulaganjima Ministarstva odbrane i donaciji Narodne Republike Kine, inžinjerijske jedinice Vojske Srbije opremljene su savremenim sredstvima, pre svega inžinjerijskim mašinama, kamionima, sistemima za mehanizovani rad u oblasti zaprečavanja i savlađivanja prepreka, koje pripadnicima Vojske Srbije omogućavaju efikasije i bezbednije izvršavanje zadataka u okviru sve tri misije vojske. 

Inžinjerijska sredstva koja je Vojsci Srbije donirala Narodna Republika Kina u mnogome su unapredila operativne sposobnosti Kopnene vojske u realizaciji inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava. Ova sredstva na terenu su se pokazala kao izuzetno kvalitetna i pouzdana, sa dobrim upotrebnim karakteristikama.

(FOTO) NAŠE JE SAMO ONO ŠTO JE PROIZVOD NAŠE PAMETI I ŠTO SAMI PROIZVEDEMO! Ministar Vulin prisustvovao ispitivanju sistema PASARS

Među 40 dobijenih sredstava iz Narodne Republike Kine nalaze se i samohodne inžinjerijske mašine (motorni grejderi, dozeri guseničari, dozeri točkaši, valjci), transportna sredstava (vučni vozovi, samoistovarivači, auto-cisterne za vodu, auto-cisterna za gorivo), sredstva integralnog transporta (viljuškari) i specijalna vozila (sanitetska i vatrogasna), koja su već uveliko našla primenu u otklanjanja posledica tehničkih i elementarnih nepogoda i pomoći ugroženom stanovništvu naše zemlje.

Izvršenje zadataka u sve tri misije Vojske Srbije, bilo u miru ili ratu, ne može se zamisliti bez učešća inžinjerije, koja svoju vrednost pokazuju onda kada je najteže. Brojni su primeri kada su inžinjerijske jedinice Vojske Srbije prve pritekle u pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, zemljotresom, klizištima, požarom i drugim prirodnim katastrofama.

Osim opremljenosti sredstvima, osnov za uspešno izvršenje zadataka predstavljaju obučenost i osposobljenost kadra, a pripadnici Vojske Srbije su i u ovoj godini dokazali svoju spremnost da se nose sa najsloženijim vremenskim i zemljišnim uslovima, kako bi pomogli stanovništvu gde god i kad god je to potrebno.

Nakon vremenskih nepogoda koje su krajem juna ove godine zadesile gotovo celu Srbiju i nanele velike materijalne štete, pripadnici Vojske Srbije pružili su pomoć ugroženom stanovništvu u Arilju, Blacu, Prokuplju, Kruševcu, Kraljevu, Trsteniku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Malom Zvorniku.

SLUŽBENI PSI OLAKŠAVAJU ŽIVOT NAŠIM VOJNICIMA, ALI I ČUVAJU ŽIVOTE! Vulin: Centar za obuku pasa značajno razvijen u odnosu na prethodne godine

U navedenim mestima pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na sanaciji rečnih korita, popravci i uređenju oštećenih puteva, izgradnji i rekonstrukciji bedema oko plavnih reka, zaustavljanju i nasipanju klizišta, postavljanju mostova koji su meštanima odsečenih sela omogućili povezivanje sa gradom, kao i sanaciji štete na privatnim posedima. U mestima gde je zbog radova na sanaciji štete na cevovodu i vodovodnoj infrastrukturi došlo do nestašice vode, Vojska Srbije obezbedila je auto-cisterne sa pijaćom vodom.

Kao i mnogo puta do sada, inžinjerijske radne grupe učinile su sve da se na teritoriji ugroženih opština život što pre normalizuje i pokazale da je Vojska Srbije uvek uz svoj narod, spremna da pruži svu neophodnu pomoć angažovanjem ljudstva i sve raspoložive mehanizacije.

(VIDEO) SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA, TREBAĆE NAM...! RUSKA NOVA INŽENJERIJA I TEHNOLOGIJA ISPROBANA U SIRIJI! NATO gleda i ne veruje šta vidi!

Zahvaljujući radu inžinjerijskih jedinica i novim inženjerskim mašinama nabavljenim poslednjih nekoliko godina, pripadnici Vojske Srbije su ove godine, u okviru Vojnog kompleksa „Međa", dobili uređenu stazu za tenkovski biatlon, osmišljenu i prilagođenu modelu poligona prema nacrtu dobijenom od strane Oružanih snaga Ruske Federacije, tako da se tenkovske posade Kopnene vojske u budućnosti mogu u što realnijim uslovima pripremati za takmičenja u tenkovskom biatlonu.

Osim staze na poligonu „Međa" izgrađen je i zaštitni bedem ka selu Međa, zahvaljujući kojem su se na poligonu stekl uslovi za izvođenje gađanja umetnutim cevima artiljerijskih, oklopnih i mehanizovanih jedinica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija