• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2020

12:37

PRIVREDA JE SUOČENA SA NIKAD VEĆIM IZAZOVIMA Brnabić: Nije u redu uzeti tri minimalca, a ne platiti porez

Društvo

PRIVREDA JE SUOČENA SA NIKAD VEĆIM IZAZOVIMA Brnabić: Nije u redu uzeti tri minimalca, a ne platiti porez

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas privrednike da redovno plaćaju porez i poručila da nije društveno odgovorno da koriste pomoć države od tri puna minimalca i dva minimalca od 60 odsto, a da nisu izmirili svoje obaveze prema državi i građanima


Brnabić je u obraćanju na predstavljanju projekta "Moja prva plata" u Senti kazala da je uočeno neplaćanje poreza u trgovinama, pekarama, manjim prodavnicama...


"Jedna velika molba za privredu - važno nam je da budemo odgovorniji nego ikada i da plaćamo poreze, znam da to nije popularna tema, ali videli smo da je tokom ove godine privreda suočena sa nikad većim izazovima i da postoji problem u plaćanju poreza u trgovinama, pekarama, manjim prodavnicama...", rekla je Brnabić.

Podsetila je da je plaćanje poreza "obaveza i dužnost", kao i prvi i osnovni znak odgovornog poslovanja i solidarnosti.

"Ako se ne plaćaju porezi država nema novac da podrži zapošljavanje mladih, nema za nove puteve, bolnice, za plate lekara... Apelujem na sve, molim, a tu je i inspekcija da radi svoj posao, da svi plaćaju poreze", poručila je Brnabić.

Foto: Tanjug

Važno je, navodi, da se i država i privreda drže zajendo kako bi srpski budžet bio stabilniji, a Srbija spremna da nastavi sa ulaganjima.

"Neophodno je da plaćamo porez i ispunimo tu društvenu odgovornost i obavezu da bi svi zajedno onda mogli da ulažemo u mlade i sve ostalo", rekla je Brnabić.

Istakla je i da je država kroz razne programe i projekte pomogala i pomaže mikro, mala i srednja preduzeća sa 5,8 milijardi dinara kako bi se izborili sa posledicama krize virusa korona.

"Nije u redu i društveno odgovorno prema državi i građanima da uzmete tri minimalca i pijavite se za još dva i onda ne platite porez", rekla je Brnabić i pozvala građane da u svakoj radnji traže fiskalni račun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija