• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2020

16:00

NAJDETALJNIJI VODIČ ZA ODLAZAK U CRNU GORU! Postoje četiri načina, OVAJ JE NAJBOLJI!

Društvo

NAJDETALJNIJI VODIČ ZA ODLAZAK U CRNU GORU! Postoje četiri načina, OVAJ JE NAJBOLJI!

Podeli vest

Crna Gora je u subotu u ponoć otvorila granice za naše državljane, ali samo uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pozitivan ELISA test. Mi vam donosimo vodič kako da stignete do mora

1. Automobilom

Ukoliko se odlučite da na crnogorsko primorje krenete svojim vozilom, treba da znate da to morate da uradite na vreme kako biste na vreme prešli granicu, dok vam ne istekne 72 sata od testiranja, jer vas Crnogorci neće pustiti čak ni ako kasnite samo jedan minut.

Pored toga, važno je znati da na graničnim prelazima otkako su otvorene granice nema gužvi radnim danima, tako da ćete brže stići, ali treba biti oprezan ukoliko putujete za vikend.

Čini se da je ovaj vid putovanja najsigurniji u trenutnoj situaciji, jer ukoliko ne budete mogli da pređete granicu, uvek možete da zaokrenete i vratite se kući.

Foto: Rina

2. Autobusom

Iz turističkih agencija kažu da je zainteresovanost građana za aranžmane u Crnoj Gori jako mala, jer su granice kasno otvorene, većina je već iskoristila odmore, a i zbog neophodnog testiranja ljudi se ređe odlučuju da putuju preko agencije. Međutim, ukoliko se odlučite da krenete autobusom na more, treba da znate da Beogradska autobuska stanica saobraća ka gradovima crnogorskog primorja sa manjim brojem polazaka nego prethodnih godina, što je razumljivo, ali mesta ima, tako da vam je dostupan i ovaj način prevoza.

Ono što je nezgodno je to što ukoliko vas vrate sa granice, ostali putnici i autobus odlaze bez vas, pa ćete morati da se snađete za povratak kući.

Foto: AP/Photo

 

3. Avionom

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija će od srede, 19. avgusta, letom na relaciji Beograd-Tivat, ponovo uspostaviti vezu sa crnogorskim primorjem, a istog dana će realizovati i prvi let iz srpske prestonice ka Podgorici. Er Srbija će od 21. avgusta, takođe, ponovo uspostaviti letove između Niša i Tivta. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno, petkom i nedeljom, do 20. septembra.

Prema trenutnom redu letenja, planirano je da Er Srbija ka Podgorici saobraća do 15 puta nedeljno. Na liniji do Tivta, planirano je da nacionalni avio-prevoznik leti do 16 puta nedeljno.

Cena povratne karte je oko 200 evra, a za prve letove tokom ove nedelje ostalo je samo još nekoliko mesta.

Takođe, kao i u slučaju da putujete autobusom, i kod avio-saobraćaja je problem ukoliko ne budete mogli da uđete u Crnu Goru, jer ćete morati da se snađete za povratak kući.

Foto: informer.rs
 

4. Železnički saobraćaj

Nažalost, za neke omiljeni vid saobraćaja još uvek nije dostupan, ali očekuje se da će se iz Srbije uskoro moći u Crnu Goru i vozom.

- Železnički prevoz je spreman po pitanju raspoloživosti voznih kapaciteta. U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Srbijavoza i čim se steknu uslovi za ponovno uspostavljanje međunarodnog saobraćaja mi ćemo o tome blagovremeno obavestiti javnost - rekla je Jovana Jovanović iz Železničkog prevoza Crne Gore.

Foto: TANJUG / TANJA VALIĆ

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vučko majmun

pre 3 godine

Džabe ti je Vučko zubata nakazo!!! Pred Torlakom redovi, svi hoće u CG, i nikoga ne vraćaju sa granice.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija