• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

24.08.2020

18:29

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 156! Kisela voda, voće, povrće i so ! Crni otkriva kako da se osećate bolje i budete spremniji za fizičke napore tokom ovih teških dana !

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 156! Kisela voda, voće, povrće i so ! Crni otkriva kako da se osećate bolje i budete spremniji za fizičke napore tokom ovih teških dana !

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građeni, čim sam pohvalio vreme i onaj lep, topao i sunčan vikend nešto je moralo da se pokvari. Došao je ponedeljak i jedan meteorološki izuzetno težak dan

Nit je sunce, nit je kiša, nit je toplo, nit je malo osvežilo. Iskreno ako sam nekada razmišljao kakvo će vreme biti jednog dana kada budem umirao, uveren sam da će to biti neki ovakav dan jer iskreno nije ni za šta drugo.

Malo je ljudi koji danas nisu osećali neke tegobe, najčešće sa pritiskom, ali i sa glavoboljom i malaksalošću. S obzirom na to da nam je na početku nedelje, koji inače ne volimo, "došao" dan poput ovoga, odlučio sam da sa nekoliko saveta pomognem svima vama da se osećate bolje i da budete spremniji za fizičke napore.

Ovakvim danima kada je vreme teško i promenljivo i kada se osećamo loše to je uglavnom zbog pritiska. Primera radi, ja imam nizak pritisak, kao i sigurno jedan deo vas i danas jedva držim oči otvorene. U takvom stanju nam je jako teško da ispoštujemo pravila ove dijete i da uz to imamo fizičku aktivnost pa moramo nešto da preduzmemo. Moj savet je dosta tečnosti, pre svega kisele vode jer je bogata elektrolitima. Uz to ne treba da jedete ništa "teško" već samo veliku količinu svežeg povrća, koje je bogato vitaminima a sadrži i vodu koja vas hidrira, i obavezno da dobro posolite jer to podiže pritisak a znate da ja nisam od onih koji u režimu dijete brane so ili vegetu.

Ovaj savet sa pojačanim soljenjem se naravno odnosi na one sa nižim pritiskom dok oni sa višim samo treba da piju dosta vode i jedu sveže povrće. Pored povrća obavezno jedite i voće da malo podignete šećer, ali na zdrav način- fruktozom.

Siguran sam da ćete se nakon ovih saveta osećati bolje i da ćete biti spremniji za fizičku aktivnost ali u svakom slučaju tokom ovakvih dana ne preterujte sa treninzima. Nastavljamo jako i na polju ishrane i na polju fizičke aktivnosti. Možda nam vreme ne ide na ruku, kao ni brojne druge okolnosti ali nam mršavljenje ide odlično. Sve bliži smo našem cilju i konačnoj pobedi nad masnim naslagama, suvišnim kilogramima i gojaznošću, samo nikako ne smemo da odustanemo ili posustanemo. To za nas nikada nije bila i nikada neće biti opcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija