• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

24.08.2020

23:02

Održana tribina “Budimo bezbedni” za radnike komunalnih preduzeća

Društvo

Održana tribina “Budimo bezbedni” za radnike komunalnih preduzeća

Podeli vest

Javna tribina “Budimo bezbedni” održana je u JKP Gradska čistoća za predstavnike tog preduzeća i kolege iz GSP Beograd i JKP Beograd put. Predstavnici tri beogradska komunalna preduzeća u čijem sastavu ima više od 2.000 vozila i Dea Đurđevic, novinarka predsednica udruženja “Budimo bezbedni” preneli su poruku da je zbog bezbednosti svih nas neophodno poštovanje saobraćajnih propisa

Tri značajna komunalna preduzeca, u saradnji sa Gradskom upravom kontinuirano ulažu u modernizaciju voznog parka, infrastrukturu i edukaciju zaposlenih, sa ciljem povećanja bezbednosti i pružanja kvalitetnije usluge korisnicima. 

Predstavnik JKP Gradska čistoća Zoran Živković govorio je sa kojim problemima se najčešće suočavaju radnici tog preduzeća dok obavljaju svoju delatnost na ulucama Beograda, Istaknuto je i na koje načine, uz obavljanje osnovne delatnosti, radnici ovog komunalnog preduzeća brinu o bezbednosti zaposlenih i zaštiti svih Beograđana.

Dragan Bunčić, predstavnik JKP Beograd put skrenuo je pažnju na to da su bezbedni putevi jedan od najvažnijih preduslova za bezbednu vožnju. 

U svom izlaganju nije izostavio činjenicu da upravo ovo komunalno preduzeće, po nalogu Uprave Grada, Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za puteve, održava puteve bezbednim. Izgradnja kvalitetnih saobraćajnica, uređenje horizontalne i vertikalne signalizacije značajno su doprineli na povećanu bezbednost u saobraćaju stanovnika Beograda. 

Foto: pink.rs

Srđan Held iz GSP Beograd istakao je veliko iskustvo najvećeg gradskog prevoznika, čiji je primarni zadatak bezbedan prevoz putnika. U GSP-u stalno implementiraju ideje kako bi se unapredio saobraćajni sistem i uticalo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Takođe, značajna pažnja posvećena je saobraćajnoj edukaciji mladih Beograđana.

Dea Đurđević, novinarka TV Pink i predsednica udruženja “Budimo bezbedni” je kao žrtva teške saobraćajne nezgode, govorila o značaju poštovanja propisa i odgovornog ponašanja u saobraćaju.

-Važno je da se svakodnevno bavimo podizanjem bezbednosne kulture građana, razmenjujemo iskustva, podižemo nivo opreza u saobraćaju, ali i naučimo da više cenimo život - istakla je Đurđević.

Svi govornici istakli su da je Gradska vlast kontinuiranim delovanjem, konkretnim preduzetim merama i rešenjima dala pravi primer odgovornog ponašanja, što je rezultiralo smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda, povređenih i poginulih osoba. 

Foto: pink.rs

Značajna je činjenica da je Gradska uprava u prethodnom periodu donela veliki broj rešenja, kratkoročnih i dugoročnih mera na temu povećanja bezbednosti u svih 17 opština na predloge i sugestije građana. 

S obzirom na to da je aktuelna pandemija virusa Covid 19, tribina je održana u skladu sa preporukama Kriznog staba uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija