• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2020

08:45

(VIDEO) SPEKTAKULARNI SNIMAK SPECIJALACA VOJSKE SRBIJE! Pogledajte kako vrše PREPAD NA NEPRIJATELJA PO MRKLOM MRAKU

Društvo

(VIDEO) SPEKTAKULARNI SNIMAK SPECIJALACA VOJSKE SRBIJE! Pogledajte kako vrše PREPAD NA NEPRIJATELJA PO MRKLOM MRAKU

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je 63. padobranska brigada u stanju da izvrši zadatke bilo kad i bilo gde
 

"63. padobranska je u stanju da dejstvuje u bilo kojim vremenskim uslovima, u bilo koje doba dana ili noći. Zahvaljujući odluci predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se uđe u projekte „1500“ i „1500+“ mi smo danas 63. padobransku opremili najsavremenijim sredstvima kojim mogu da dejstvuju u bilo koje doba dana i noći, u kojima mogu da izvršavaju sve svoje zadatke", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

To je rekao posle izvedene taktičke vežbe sa bojnim gađanjem padobranske čete 63. padobranske brigade u Vojnom kompleksu "Međa".

Foto: www.mod.gov.rs

Kako je istakao ministar Vulin, sve specijalne jedinice sveta trude se da svoje zadatke rade onda kada ih protivnik ne očekuje, kada se neprijatelj ne nada, da rade to noću i u otežanim vremenskim uslovima.

"Mi smo se opremili, a sada smo i obučeni da to možemo i da radimo. Pripadnici 63. padobranske brigade su u stanju da nanesu udarce neprijatelju bilo kad i bilo gde. Gde god se naredi i gde god je potrebno oni su u stanju da se tamo i nađu i da izvrše baš svaki zadatak. Mi godinama iza nas nismo dovoljno ulagali u ove momke, nismo dovoljno ulagali u njihovu opremu i nismo bili u stanju da i noću dejstvujemo kao da je dan. Sada nakon svih ovih ulaganja, nakon brojnih obuka i nakon obuka koje oni rade i svakako onih koje će raditi, mi jesmo u stanju i samo ćemo biti i više u stanju da nadogradimo svoje sposobnosti i da budemo u mogućnosti da zaštitimo svoju zemlju uvek i na svakom mestu", istakao je ministar odbrane, prenosi Ministarstvo u saopštenju.

Foto: www.mod.gov.rs

Kapetan prve klase Ivan Janković iz 63. padobranske brigade rekao je da je izvedena taktička vežba sa bojnim gađanjem po temi "Padobransko diverzantski tim u izvođenju prepada na jedan od elemenata borbenog rasporeda neprijatelja".

"Cilj ove vežbe bio je da se pripadnici timova obuče u izvršenju prepada, kao i da se komandiri obuče u upravljanju i komandovanju timom prilikom borbenih zadataka i izvršenja prepada. Ovakva vežba jedan je od kompleksnijih vidova obuke, naročito u noćnim uslovima i pripadnici 63. padobranske brigade se konstanstno obučavaju za izvršenje složenih zadataka u svim meteo uslovima", poručio je kapetan prve klase Janković.

Foto: www.mod.gov.rs

Vežba je izvedena u dve faze - u prvoj je izveden prilazak objektu dejstva vertikalnim manevrom iz helikoptera, nakon čega je usledilo dejstvo na objekat i izvlačenje, dok je u drugoj fazi prilaz objektima dejstva bio vozilima, nakon čega je takođe izvedeno dejstvo i izvlačenje.

Vežbi je prisustvovao zamenik komandanta 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Bulatović.

BONUS VIDEO:

NA LIVADI PORED RIBNIČKOG JEZERA NIČE ZLATNI GRAD! Cena zemljišta kod srca Gold Gondole ode u nebo!

Mamma Mia... Ponekad, u letnje popodne, Beograd zvuči baš kao ABBA


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VULIN: Borci izviđačke čete su dobro obučeni!
Politika

VULIN: Borci izviđačke čete su dobro obučeni!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković obišli su danas pripadnike izviđačke čete 20. komandnog bataljona Druge brigade kopnene vojske, koji na planini Goč kod Kraljeva sprovode obuku u posebnim uslovima

25.08.2020

21:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija