• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

26.08.2020

16:52

ŽENA SE SAMA PORODILA U TAKSIJU! Željko iz Subotice će OVAJ DAN VEČNO PAMTITI, ČIM JE SELA U NJEGOVA KOLA PREDOSETIO JE DA ĆE BITI SVAŠTA!

Društvo

ŽENA SE SAMA PORODILA U TAKSIJU! Željko iz Subotice će OVAJ DAN VEČNO PAMTITI, ČIM JE SELA U NJEGOVA KOLA PREDOSETIO JE DA ĆE BITI SVAŠTA!

Podeli vest

Sasvim običan radni dan taksiste Željka Cvetojevića u Subotici pretvorio se juče posle 17 časova u nezaboravno iskustvo kada se mušterija, žena koju je vozio u bolnicu porodila na zadnjem sedištu njegovog auta i rodila devojčicu

U "Grand taksiju" su oduševljeni onim što je njihov kolega doživeo i posebno su ponosni na Cvetojevića što je do kraja ostao podrška porodilji i od velike koristi u celoj situaciji koja je zatekla i majku i zaposlene u Opštoj bolnici Subotica.

Iako otac i porodica ne žele da pričaju o neobičnom iskustvu koje se na sreću dobro završilo, taksista kaže da je ovo prvi put da je neko od taksista u njegovom udruženju doživeo da prisustvuje porođaju u automobilu.

Ona se pratktično sama porodila!

- Radim kao taksista osam godina, i za to vreme bilo je neobičnih situacija, ali ovako nešto još nikada nisam doživeo, niti sam pomislio da je moguće. Oko 17 časova u utorak, dobio sam hitan poziv iz Imotske ulice, otišao sam tamo, ukrcao četiri putnika, među njima je bila trudnica. Čim je žena sela na zadnje sedište ja sam primetio po pomeranju sedišta da će biti svašta i tako je i bilo – priča Željko Cvetojević.

Ispred bolničke kapije iz taksija su morali da izađu svi, osim vozača taksija i porodilje! Tako da se ona praktično sama porodila!

- Od bolničke kapije, do hitnog prijema, žena se porodila! Odmah je izašao medicinski tehničar, jedan vrlo vispren momak. Prišao je, samo je jednim glasnim uzdahom prokomentarisao celu situaciju. Beba je već bila napolju. Primarni deo porođaja je obavio u kolima u potpunosti, a nakon toga beba i žena su prebačeni na pokretni krevet i uneti su u bolnicu – kaže taksista.

Zdravstvena uputstva za putnike koji stižu u Srbiju: Svi dobijaju brošuru

Prema njegovim rečima majka je bila prvo prilično uplašena, ali se stojički držala i trudila da ne pokaže strah.

- Pitao sam porodilju da li joj je to prvi porođaj, jer mi se činilo po izrazu njenog lica da će biti jako rizično. Njen suprug je rekao da joj je to peti porođaj. Tada sam malo odahnuo. Majka je zaista bila apsolutni vladalac situacije. Praktično ona je sama obavila porođaj. Kada je ostala sama na sedištu samo se nameškoljila i kao vučica je iznela na svet novi život. U toj velikoj žurbi i nezgodnom stanju u kom smo svi bili uzbuđeni nisam ni čuo šta je rekao tehničar, niti sam prilazio da proveravam da li je devojčica ili dečak – kaže taksista Željko.

Opisuje da je imao jedinstven osećaj, jer je intervencija prošla kako treba.

- Čitav porođaj je obavljen na zadnjem sedištu. Majka nije preterano govorljiva osoba, ali kada je pogledate u oči sve vam bude jasno. Potpuni autoritet i vladalac situacije. Vožnja je trajala do bolnice sedam do osam minuta, a sam čin porođaja se bukvalno desio od kapije do hitnog prijema, u vožnji. Neverovatno – još uvek oseća uzbuđenje.

Cvetojević dodaje da su u pitanju stalne mušterije „Grand taksija“ i da poznaje porodicu od pre.

- Svaka čast medicinskom tehničaru, sve je vrlo maestralno odradio. Svi smo u udruženju uzbuđeni, jer je ovo je za nas prvi slučaj. Desilo se ranije kolegi iz drugog udruženja, ali nikada nisam pomislio da bi moglo da se desi i meni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija