• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

29.08.2020

12:38

Zdravlje nema cenu - Donacije Meridiana onima kojima je pomoć najpotrebnija

Društvo

Zdravlje nema cenu - Donacije Meridiana onima kojima je pomoć najpotrebnija

Podeli vest

Kompanija Meridian dodelila je više od trideset miliona dinara kroz razne akcije, pakete pomoći i donacije

Donacije Meridiana, naročito u proteklih pet meseci, od velikog su značaja za zdravstveni sistem i građane naše države. Ova društveno odgovorna kompanija predstavlja snažnu potporu u vreme pandemije korona virusa.

Najnovija akcija kladionice Meridian bila je poseta Institutu za rehabilitaciju u Beogradu. Tim Meridiana uručio je vredan paket prekopotrebne medicinske opreme. Pored toga, donacija je podrazumevala i zaštitne maske, kao i drugi medicinski materijal neophodan za borbu protiv virusa korona.

Pored neosporivog udela u borbi protiv Covid-19 virusa, donacije Meridiana pomogle su u prikupljanju novca za lečenje dece. Zbog toga je Meridianbet proglašen najvećim pojedinačnim korporativnim donatorom sredstava za lečenje male Sofije Markuljević. Novac je uspešno prikupljen. Ispostavilo se da je humanitarni turnir u šutiranju trojki koji je ova kladionica organizovala bio savršeno rešenje. Donacije Meridiana na taj način premašile su dva miliona dinara za ovu devojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Svakodnevno i višemesečno zalaganje ove kompanije na nivou pomoći društva zaista je vredno pažnje i doseže do raznih organizacija poput javnih kuhinja i Crvenog krsta.

Donacija zaštitne dezobarijere koju je kladionica Meridian uručila Ustanovi Gerontološki centar Beograda zbrinula je na adekvatan način starije korisnike ovog centra.

Prioritet Meridiana će ostati borba protiv pandemije virusa Covid-19 sve dok ova bolest potpuno ne bude pokorena.

Kompanija Meridian će i dalje nezaustavljivo pomagati kovid bolnice, kao i ostale zdravstvene ustanove u zavisnosti od toga gde je u datom trenutku najpotrebnije. To je ono što ih čini zaista jednom od društveno najangažovanijih kompanija na našim prostorima.

Donacije Meridiana tokom korona virusa ne odnose se samo na glavni grad. Paketi deficitarne medicinske opreme poslate su Domu zdravlja u Inđiji, a organizovane su bile i posete raznim kovid bolnicama. Održane su humanitarne akcije pomoći bolnicama u Nišu, Zaječaru, Požarevcu, Valjevu i Zemunu.

Briga o lekarima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i o uslovima u kojima rade, ostaje jedan od glavnih prioriteta kompanije Meridian.

Solidarnost je veoma važna u periodu kada se ceo svet suočava sa istim problemom. Jačanje kolektivne društvene svesti o tome da samo ujedinjeni možemo pobediti pandemiju.


Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija