• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

01.09.2020

22:35

PRVI DAN ŠKOLE ĐACI SU NAJVIŠE KUKALI ZA DVE STVARI! Ipak, pogledajte najlepše trenutke koje je uhvatilo oštro oko našeg fotografa! (FOTO)

Društvo

PRVI DAN ŠKOLE ĐACI SU NAJVIŠE KUKALI ZA DVE STVARI! Ipak, pogledajte najlepše trenutke koje je uhvatilo oštro oko našeg fotografa! (FOTO)

Podeli vest

Za razliku od prethodnih godina, kada su za 1. septembar uvek bili svojstveni graja u školskim dvorištima i ushićeni prvaci, juče su prvi put deca nosila maske, držala distancu i bila tužna jer nisu mogla da se izgrle i izljube sa svojim vršnjacima posle šest meseci

Podsetimo, zbog epidemije koronavirusa, nastava će se od ove školske godine održavati po posebnim pravilima - uz skraćene časove, kombinovanu nastavu, obavezno nošenje zaštitnih maski i pojačane higijensko-epidemiološke mere.


Učenik prvog razreda beogradske Osnovne škole "Milan Đ. Milićević" Petar Ćirić nije krio zadovoljstvo nakon završenih časova.
- Imali smo dva časa i dobio sam čak dve petice. Polomio sam ruku, pa sam pisao levom i dobio nagradu za trud. Upoznao sam nove drugare, a neke znam i iz vrtića. I učiteljica mi se baš sviđa - rekao je oduševljeno Petar.


Kada smo ga pitali da li mu je teško što nosi masku, rekao nam je:
- Svi drugari je nose i niko se nije žalio. A i to je za naše dobro, zbog korone. Jedino je malo čudno što sedimo sami u klupi i što ne smemo da budemo blizu - ispričao nam je ovaj prvak.


I Teodora Mirović, učenica petog razreda Osnovne škole "14. oktobar", kaže da se kao nikad ranije radovala ovom 1. septembru.
- Toliko mi je nedostajala škola da sam sad uzbuđenija nego kad sam kretala u prvi razred. Teško mi je naravno da ne zagrlim drugare i drugarice koje dugo nisam videla, ali ako je to za naše dobro, to nećemo ni raditi. Obradovali smo se jedni drugima, potrčali u susret, ali dežurni nastavnici su nas opomenuli na značaj održavanja distance - kazala nam je Teodora.

Pogledajte kako je izgledao prvi dan škole "pod maskama".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija