• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.09.2020

18:50

MEĐU ĐACIMA KRUŽI NOVI TREND! Maske više nisu problem! Nećete verovati kako su "OBRNULI IGRICU"!

Društvo

MEĐU ĐACIMA KRUŽI NOVI TREND! Maske više nisu problem! Nećete verovati kako su "OBRNULI IGRICU"!

Podeli vest

Tek je drugi dan škole u "vanrednim" uslovima, a učenici su već stigli da postave novi "trend" - sada je stvar prestiža čija će maska biti lepša, drugačija, zanimljivija

Škole u Srbiji 1. septembra otvorile su svoja vrata za đake, a oni od 1. do 4. razreda podeljeni su, zbog mera borbe protiv koronavirusa, u grupe. U učionicama je do 15 učenika, a maske su obavezne. 

Foto: Informer

Roditelji su se najviše brinuli da li će deci smetati maske i da li će želeti da ih nose, međutim, izgleda da su deca našla način da i to učine zanimljivim.

- Sin mi je danas došao iz škole i rekao da je želeo da išara masku flomasterom da bi bila zanimljivija. Zaprepastila sam se, a onda mi je objasnio da ne želi jednostavnu belu koju sam mu kupila, već da sva druga deca nose neke u bojama, pa čak i maskirnu, što bi rekli "military" - objasnila je majka Jelena Đ. iz Batajnice.

Izgleda da su učenici našli način da "obrnu igricu" i da čak i ovako ozbiljnu situaciju kao što je ova sa koronavirusom okrenu na šalu.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Nažalost, roditelji i učitelji / nastavnici su zaboravili da učenicima objasne da maska treba da (za)štiti a ne da bude interesantna, originalna, obična itd. Očekujem da će učenici uskoro na svom licu da imaju maske koje su flomasterom ili bojicama nacrtali ili naslikali.

VLADA 011

pre 3 godine

Maske nose samo osnovci i to uzrast od 1.razreda do 4.razreda svi steriji vecina nosu mada ima jedna manjina ne nosi osmi razredi prednjace.Moje dete ide u o.s. koja je spojena bez barijera sa gimnazijom i obratio sam paznju gimnazijalci niko ne nosi masku i gde su tu ministre mere i da ce morati da se nose?Teorija dobra a praksa haos. Ko sumnja u ovo radi se osnovnoj skoli i gimnaziji Beograd Rakovica tu je i muzicka skola preko 2000 djaka.Jos i ovo dvoriste je puno roditelja dece na igralistima koja ne idu u ovu skolu vec dolaze da provode vreme a nema dezurnog nastavnika kako je ministar kazao.Tetkice tek neku vidis i to u prolazu od dezinfekcije nem ni D.Ne daj boze ali bice svasta voleo bi da pogresim.Oosiran sam ali sam morao ovo da napisem.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija