• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2020

10:58

STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE! Lončar: Manje pacijenata u kovid bolnicama, ali više pregleda

Društvo

STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE! Lončar: Manje pacijenata u kovid bolnicama, ali više pregleda

Podeli vest

Manji je broj pacijenata u kovid bolnicama u odnosu na prethodne nedelje, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da je u poslednja dva dana povećan broj pregleda u kovid ambulantama i povećan broj prvih pregleda


"Imamo manje pacijenata u kovid bolnicama i to stanje možemo da nazovemo zadovoljavajućim. Međutim, ono što nam se ne sviđa je povećan broj ukupnih pregleda i prvih pregleda u ambulantama", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Foto: Tanjug

Ministar je upozorio da ukoliko se građani ne budu pridržavali mera, Srbija može da uđe u nestabilnu fazu.

VIŠE NEĆE BITI RAZUMAVANJA ZA ONE KOJI NE POŠTUJU MERE KRIZNOG ŠTABA! Lončar: Nemojte da mislite da ćete ZAVARATI SISTEM!

"Ono što treba da uradimo i što je dalo rezultate je da koristimo maske, držimo rastojanje i peremo ruke. To je sasvim dovoljno da imamo dobre rezultate", naveo je Lončar.

Ministar je podsetio da dolaze hladniji dani, da će ljudi sve više biraviti u zatvorenom prostoru i da je to dodatni rizik za širenje virusa.

"To je dodatni faktor na koji mora da se računa. Molim sve da se strpe jer biće vremena i za proslave i za žurke. Sada je najvažnije da sačuvamo živote", naveo je on.

Izazov predstavlja i povratak studenata na fakultete.

Foto: Tanjug

Katedra za epidemiologiju Medicinskog fakulteta radi tačne kriterijuma kako će morati da se ponašaju studenti koji imaju praktične vežbe.

POZNATI SRPSKI LEKAR UPOZORAVA! Haos nas čeka u novembru i decembru, a ovo je NAJOPASNIJA STVAR KOJA MOŽE DA SE DESI

 

Ministar je naveo da će se u narednom periodu maksimalna pažnja posvetiti nonkovid pacijentima.

Već sledeće nedelje biće zajednički sastanci sa predstavnicima bolnica koje imaju skenere, magnetne rezonance, u kojima se radi koronarografija, da se u narednom periodu zbrine maksimalan broj ljudi.

"Donećemo kriterijume koliko po aparatu može da se uradi pregleda, a ne da imamo aparate gde se uradi 10- 15 pregleda, a negde samo pet ili imaju skener i magnet koji im služe samo za ležeće pacijente, a ne primaju pacijente iz neke druge bolnice ili one koji nisu na bolničkom lečenju", naglasio je on.

BONUS VIDEO:

URNEBESNA REAKCIJA NA VERIDBU LUNE I MARKA! Najstariji fanovi doživeli šok!

ŠTA VI VIDITE NA OVOM SNIMKU? Majka priroda opet se poigrala!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LONČAR: Vučić izvukao izgubljenu situaciju iz zapećka!
Politika

LONČAR: Vučić izvukao izgubljenu situaciju iz zapećka!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nazvao je večeras sporazum u Vašingtonu "hirurški preciznim", ocenivši da on predstavlja ogroman uspeh i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da "apsolutno izgubljenu situaciju izvuče iz zapećka", stavi na sto, bude gost predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući i da ga Tramp sasluša

05.09.2020

20:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija