• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

09.09.2020

09:36

(VIDEO) KORONA UVEK MOŽE DA IZNENADI! Lončar: Nije vreme za opuštanje, imamo ono što daje rezultate

Društvo

(VIDEO) KORONA UVEK MOŽE DA IZNENADI! Lončar: Nije vreme za opuštanje, imamo ono što daje rezultate

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da je u poslednja 24 časa broj prvih pregleda 680 od ukupno hiljadu, dok je ranije tih pregleda bilo oko jedne trećine.

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećan broj pregleda u kovid ambulantama konkretno govori da nije vreme za opuštanje i da bi to trebali svi da shvate.

"Imamo ono što daje rezultate. Potrebno je da u zatvorenom prostoru nosimo maske i da izbegavamo okupljanja gde ima mnogo ljudi, da nosimo maske u prevozu. Uz higijenu ruku, to je dovoljno da zadržimo dobre rezultate", poručio je Lončar.

I POSLE 6 MESECI NE ZNAMO KAKAV JE PUT ZARAŽAVANJA PUTEM VODE ILI HRANE! Dr Janković: SPREMAMO SE ZA NAJLOŠIJI SCENARIO, nadamo se najboljem!

Navodi da je u poslednja 24 časa broj pregleda oko 1.000, ali da je od toga 680 prvih pregleda, dok je ranije tih pregleda bila jedna trećina, a ostalo su bile kontrole.

"Mi se ne opuštamo nijednog sekunda", istakao je minstar i poručio da svi treba da shvate da ima ljudi koji čekaju da se smiri situacija i da mogu da nastave lečenje koje nije vezano za koronu.

KORONA MEĐU STUDENTIMA Zaražena jedna devojka u studenskom domu u Beogradu

Kaže da korona uvek iznenadi, ali da je siguran da će Srbija biti spremna za novi pik ili novi talas, navodeći da ovu "pauzu" u naletu korone zdravstveni radnici koriste da se, s jedne strane, odmore, ali i da se obuče oko bezbednog korišćenja opreme i provere opremu bolnice.
 

Foto: printscreen RTS

"Dogovorićemo se da iskoristimo sve kapacitete bolnica" 

Lončar se do sada sastajao sa direktorima kovid bolnica, a sledeće nedelje prvi put sa direktorima bolnica koje nisu u kovid sistemu.

"Dogovorićemo se sledeće nedelje da maksimalno iskoristimo sve kapacitete", najavio je Lončar.

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Doktorku Anu Gligić pitali KAD ĆE SRBIJU ZAHVATITI DRUGI TALAS KORONAVIRUSA!

 

Rekao je da će se možda pokušati i sa radom subotom.

"Odredićemo prioritetne pacijente, ažurirati liste, napraviti nove mere, sve bolnice će morati da rade isto, neće jedna moći da uradi pet, a druga 20 pregleda na magnetnoj rezonanci", napomenuo je Lončar.

Istakao je da hronični pacijenti nisu ugroženi zbog epidemije, da je svaki takav pacijent primljen i zbrinjavan, kao i da im je olakšano to što nisu morali da odlaze po terapiju.

Foto: printscreen RTS

Upitan da li će Srbija učestvovati u kliničkim ispitivanjima kineske ili neke druge vakcine, ministar je rekao da neće jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lekove.

"Tek kada se stvore uslovi, kada budemo imali bezbednu vakcinu, kada ispune sve standarde i uslove, tek tada ćemo je uzeti i preporučiti našim ljudima", naglasio je ministar.

BONUS VIDEO:

NESTOROVIĆ NE DA NA NOVAKA! Đoković je sjajan momak! Redovno pomaže ljudima na Kosovu, ali se ne slika!

DRVENE STOLICE, SEMENKE I ČAROBNO PLATNO! Gde su nestali stari beogradski bioskopi i - može li da im se vrati stari sjaj?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

HVALA, VI STE NAŠI HEROJI! Ministar Lončar se zahvalio medicinskim radnicima!
Društvo

HVALA, VI STE NAŠI HEROJI! Ministar Lončar se zahvalio medicinskim radnicima!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima crvenih zona kovid bolnica sa teritorije Beograda kojima je ukazao neizmernu zahvalnost na svemu što čine u cilju borbe protiv virusa korona, ističući su to naši heroji koji su više vremena proveli u bolnicama, pod skafanderima, nego kući sa svojim porodicama

03.09.2020

12:16

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija