• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

12:35

NE ŽELIMO DA UMRE JOŠ VEĆI BROJ LJUDI! Lončar: Lokalne samouprave da DA OTVORE OČI 24 SATA

Društvo

NE ŽELIMO DA UMRE JOŠ VEĆI BROJ LJUDI! Lončar: Lokalne samouprave da DA OTVORE OČI 24 SATA

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas na sve lokalne samouprave u Srbiji da više povedu računa i prate situaciju kod sebe, te da, ukoliko im se povećava broj obolelih od korona virusa, istog momenta preduzimaju mere, a ne da se "prave da ne vide" i da čekaju odluke republičkog Kriznog štaba


"Veliki apel za lokalne samouprave da otvore oči 24 sata i vode računa da li im se povećava broj obolelih. Ako se povećava, istog momenta da donose nove mere i da to spreče", rekao je Lončar novinarima u Beogradu.


Lončar je podsetio da lokalne samouprave imaju svoje krizne stabove i epidemiologe, da mogu da donesu odluke i da nema potrebe da čekaju da vide šta će biti u celoj Srbiji i Evropi.

"Za to nemamo vremena i to ne možemo da tolerišemo jer ne želimo da nam se zarazi i umre još veći broj ljudi", rekao je Lončar.

(VIDEO) KORONA UVEK MOŽE DA IZNENADI! Lončar: Nije vreme za opuštanje, imamo ono što daje rezultate

Istakao je da je najvažnije da se nosi maska u zatvorenom prostoru, prevozu i da se izbegavaju svi skupovi i okupljanja gde ima dosta ljudi, a posebno u zatvorenom ili poluotvorenom prostoru gde se, dodao je, virus najviše širi.

Foto: Tanjug

Lončar je naveo je da će prvog oktobra početi period vakcinacije protiv sezonskog gripa i pozvao građane da tu priliku iskoriste i da se vakcinišu.

"Imaćemo najkvalitetnije vakcine da svi oni koji su se i do sada vakcinisali, a i oni koji su u međuvremenu postali rizične grupe, iskoriste tu priliku i da sprečimo da dođe do mešanja sezonskeog gripa i korona virusa pošto će nam to umnogome pomoći da zaštitimo naš zdravstveni sistem i sve naše pacijente jer će imati više prostora za sve one koji čekaju na dijagnostiku, operacije ili na neku drugu vrstu lečenja", dodao je Lončar.

BONUS VIDEO:

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija