• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

10.09.2020

18:20

ŠOK! POSLE SUNCA, KIŠE I MRAZEVI, ALI POSTOJI JEDAN TRIK ZA BEOGRAD! Najpoznatiji srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja OKTOBRA!

Društvo

ŠOK! POSLE SUNCA, KIŠE I MRAZEVI, ALI POSTOJI JEDAN TRIK ZA BEOGRAD! Najpoznatiji srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja OKTOBRA!

Podeli vest

Prethodnih dana meteorolozi su najavili kakva će temperatura biti u narednom periodu, a napomenuto je da će biti iznad proseka. Na sajtu RHMZ su u prognozi za šest meseci najavili da će jesen i zima biti toplije nego inače

U Srbiji će do kraja sedmice biti sunčano i veoma toplo, dok se u toku jutra očekuje svežije, u dolinama i kotlinama i maglovito. Maksimalna temperatura do kraja sedmice u većem delu Srbije biće od 29 do 32 stepeni, a u Beogradu se očekuje sunčano i toplo vreme, uz maksimalne temperature od 30 do 32 stepena.

O vremenskim prilikama za Alo.rs je govorio meteorolog Nedeljko Todorović i naglasio da nije relevantno govoriti o prognozama na duži period jer nisu pouzdane.

 

- Sada već ukazuje da će septembar biti natprosečno topao. S tim da će od 20. septembra temperatura biti u postepeno manjem padu. Neće stalno biti 30 stepeni. Biće i povremenih naoblačenja sa nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude neka velika količina padavina - rekao je Todorović.

Foto: Tanjug

Kako je naglasio, ni oktobar neće mnogo odstupiti.

- Slično će biti i u oktobru, s tim da bi prosečna temperatura bila u padu, jer mora malo da popusti. U oktobru će biti prvih mrazeva, ali van Beograda, u kotlinama, manjim mestima. U Beogradu neće jer je toplotno ostrvo i malo je teže da bude mraza u isto vreme u glavnom gradu i u malim mestima. 

- Za padavine je problematičan period. Verovatno je da ih u oktobru neće biti. Ostali meseci su za sada neizvesni - objasnio je meteorolog.

Vremenske prilike će biti povoljne za meteoropate i hronične bolesnike. Kako je rekao meteorolog Todorović, oni ne reaguju samo na solarne parametre, već i na elektromagnetno polje, gde je mnogo veća reakcija, jer su prikriveni, nego kod meteoroloških.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija