• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

11.09.2020

14:18

Kompanija Mozzart donirala aspiratore za KC Kragujevac

Društvo

Kompanija Mozzart donirala aspiratore za KC Kragujevac

Podeli vest

Želimo da iskažemo neizmernu zahvalnost našim prijateljima na nesebičnoj podršci i svakoj donaciji kojom su pokazali da imamo zajedničke ciljeve da istrajemo u uspešnoj borbi sa COVID-19 - poručila je Vesna Kazaković, glavna medicinska sestra Kliničkog centra Kragujevac

Sa ciljem da se zdravstveni sistem Srbije što bolje revitalizuje, stabilizuje i što spremnije dočeka eventualnu novu eskalaciju pandemije korona virusa, kompanija Mozzart nastavila je da pomaže našim zdravstvenim ustanovama širom države. Poslednja u nizu realizovana je pomoć Klinickom centru Kragujevac, kojima je uručena donacija u vidu tri aspiratora New Hospivac 400. Ovo je samo deo paketa pomoći od pola miliona evra, koji je regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio i realizovao kao pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u ovo opasno doba pandemije.

Klinički centar Kragujevac, sa svojih 15 klinika, 7 centara i 15 stručnih medicinskih i nemedicinskih službi i oko 2.200 zaposlenih, pruža zdravstvenu zaštitu stanovništvu sa šireg područja centralne Srbije (šumadijski, pomoravski, moravički, raški, rasinski i zlatiborski okrug), na kojem živi više dva miliona stanovnika, a za grad Kragujevac je jedinstveni urgentni i bolnički centar.

- U ovim teškim danima, kada svi zaposleni u zdravstvu ulažu sve svoje snage u borbi za svakog pacijenta obolelog od COVID-19, dobročinstvo kompanije Mozzart ima veliku vrednost. Donacija je namenjena za zbrinjavanje i lečenje najtežih pacijenata u jedinicama intenzivne nege. Svesni toga da postoje ljudi koji žele da pomognu nama medicinskim radnicima, daje nam veliku snagu i još veći podstrek da istrajemo u naporima da zbrinemo i izlečimo svakog pacijenta koji potraži pomoć u Kliničkom centru Kragujevac. Želimo da iskažemo neizmernu zahvalnost kompaniji, prvenstveno na nesebičnoj podršci i svakoj donaciji kojom  su pokazali da imamo zajedničke ciljeve da istrajemo u nameri uspešne borbe izazvane COVID-19, a sve u najboljem interesu naših pacijenata – poručila je Vesna Kazaković, glavna medicinska sestra Kliničkog centra Kragujevac.

Foto: Promo

Inace, kompanija Mozzart je od početka pandemije uputila finansijsku pomoć u 15 bolnica širom Srbije, nabavila 10 respiratora, obezbedila 500 volontera, 6.000 paketa za najugroženije, 75 tona vitaminskih paketa za medicinare u svim kovid bolnicama i noćnim kovid ambulantama.

Zdravstvene ustanove u koje je upućena značajna finansijska pomoć su i opšte bolnice u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, bolnica „Studenica“ u Kraljevu, Klinički centar Niš, Klinika za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i VMA u Beogradu...

Bolnicama je donirana zaštitna oprema, medicinski aspiratori, protokomeri, centrifuge za laboratoriju koje analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, zatim posteljine, mantili za lekare, ali i finansijska sredstva.... Mozzart kompanija je obezbedila i distribuirala i ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća - prvobitno najugroženijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima.

- Naša namera je da kažemo hvala i da podržimo sve medicinske radnike za sve što čine. Izlažu svoje i živote svojih porodica opasnosti, neprekidno rade, spašavajuci živote drugih. Sada kada je sve na njima i mi želimo da im poručimo da smo uz njih, i da ćemo im pomagati koliko god i kada god budemo u mogućnosti - poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija iz kompanije Mozzart.


Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija