• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2020

13:51

VEČERAS NAM STIŽE VREMENSKI PREOKRET! Od početka septembra nije zabeležena OVA POJAVA, a evo šta nas čeka od vikenda

Društvo

VEČERAS NAM STIŽE VREMENSKI PREOKRET! Od početka septembra nije zabeležena OVA POJAVA, a evo šta nas čeka od vikenda

Podeli vest

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je kakvo nas vreme čeka do kraja septembra.

Ovogodišnja prva polovina septembra odlikovala se sunčanim i veoma toplim vremenom za ovo doba godine, uz maksimalne temperature i do 32-33°C, prethodne sedmice i do 34°C, a temperature su i u Beogradu dostizale 32°C, a toliko je bilo i danas. Ipak, noći su sve duže, pa su i znatno prijatnije i svežije, uz temperature i do 10°C, a lokalno su se spuštale i niže.

ZABORAVITE TV PROGNOZE! Povrtar iz Kikinde već godinama sluša ove ČUDNE METEOROLOGE, NIJEDNOM GA NISU IZNEVERILE!


Sveže noći, ali veoma topli dani doveli su do velikih temperaturnih razlika tokom dana, u mnogim predelima po 20 i više stepeni.
Inače, za veoma toplo i sušno vreme, odgovoran je i anticiklon iznad centralne Evrope, koji sprečava prodor oblačnih i padavinakih sistema sa Atlantika, ali i sa Mediterana.
U Srbiji od početka septembra nije bilo padavina, a maksimalne dnevne temperature su za 5 do 7 stepeni više od proseka za ovo doba godine.
Ovih dana u košavskom području duva i umerena do pojačana košava, uz jake udare jugoistočnog vetra, pa su u ovim predelima Srbije i u Beogradu zbog fenskog efekta košave noći tople, uz temperature oko 20°C.

Foto: Tanjug

 


U četvrtak krajem dana i tokom noći sa severa se očekuje prodor svežije vazdušne mase, uz skretanje vetra na pojačan severni, zahlađenje će proći u znaku suvog vremena. U petak smena sunčanih i oblačnih intervala, uz umeren do jak severozapadni vetar. Nakon jutarnjih 14 do 18°C, tokom dana 23 do 27°C. Krajem dana razvedravanje, pa će u toku večeri biti vedro i hladno, uz slabljenje vetra.
Za vikend sunčano. U subotu će jutro biti hladno, u dolinama i kotlinama sa maglom. Minimalna temperatura od 6°C na severozapadu do 14°C na istoku Srbije, a maksimalna dnevna u većini predela biće oko 25°C.
U nedelju nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplo, temperature u većini predela oko 27°C.
Sledeće sedmice vreme će ponovo biti pravo letnje, sunčano i suvo, a sredinom sledeće sedmice temperature će biti i preko 30°C, ponegde i do 32°C. Od nedelje jugoistočni vetar ponovo u pojačanju, pa će tokom većeg dela sledeće sedmice duvati topla košava.
Dakle, do kraja sepembra očekuje se stabilno, veoma sušno i uglavnom sunčano vreme, ali i vreme sa temperaturama znatno iznad proseka za septembar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija