• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.09.2020

09:42

SRBIJI SLEDI SKOK BROJA ZARAŽENIH! Doktor Tiodorović naveo DVA RAZLOGA!

Društvo

SRBIJI SLEDI SKOK BROJA ZARAŽENIH! Doktor Tiodorović naveo DVA RAZLOGA!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je realno očekivati veće procente obolelih od kovid-19 u narednim danima i apelovao na građane da se pridržavaju mera

On je za RTS rekao da je u narednih 10 do 15 dana realno očekivati porast procenta obolelih, ne samo zbog povratnika s letovanja, već i zbog određenih situacija u Srbiji.

Kako kaže, iako podaci govore da je u Srbiji najmirnija situacija u ovom delu Evrope, to ne bi trebalo da izaziva optimizam, nego da nas navede na dodatni oprez.

NIŠTA OD LETOVANJA U GRČKOJ I IDUĆE GODINE?! Moguće novo razočarenje za Srbe, evo od čega zavisi!

HITNO! JOŠ 82 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI! PREMINULE 2 OSOBE! NA RESPIRATORIMA 21 PACIJENT!

Tiodorović ističe da na planinama i jezerima postoje oni koji se okupljaju po kafićima, restoranima i splavovima.

Kaže i da, kada u jednom gradu postoji veća kontrola sprovođenja mera, onda postoji pojava da se svi sele u susedna mesta i tamo organizuju manifestacije, svadbe i slicno...

Foto: printscreen

Ističe da to nije karakteristika određenog dela zemlje, već da se dešava svuda.

Govoreći o povratnicima iz inostranstva, naveo je da misli da su građani upoznati sa svime, da će na granici dobijati uputstvo koje je pre svega apel da brinu o svom zdravlju i na taj način, o ukupnom zdravlju populacije.


Kako je naveo, građani će dobiti uputstvo gde mogu da se prijave i elektronski ostave odredene podatke, a tu je i samoprocena. Sve to će se nalaziti u bazi podataka i biće dostupno lekarima.

Tiodorović napominje da je cilj da se što pre otkriju potencijalni slučajevi i da posle deset dana, ako nema problema, sledi ođava, a građani nemaju ogranicenje kretanja i komunikacija.

Ipak, poručuje da deca koja dolaze s letovanja ne bi trebalo da idu u škole i vrtiće desetak dana.

Tiodorović je rekao da je teško dati procenu za budućnost i istakao da smo mi deo sveta, da su granice otvorene i da je ekonomija veoma važna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SAM SVOJ LEKAR PROCENITELJ

pre 3 godine

Ако добро разумем, када се неко врати из иностранства, он сам треба, помоћу неког упитника, да процени своје сопствено стање. А чему онда служе лекари? Ако се појаве симптоми, када се појаве, тада сам свој лекар проценитељ, повратник са летовања, или са рада у иностранству, треба да се јави у ковид амбуланту лекару прегледачу. Ту има један проблем... Тврди се да су оболели од короне били дан до два заразни пре појаве симптома. Дакле, овај начин не може спречити ширење унетог вируса - лекари проценитељи, односно неки од њих, ненамерно ће раширити корону, а све поступајући у складу са упутством лекара епидемиолога. Таман да лекари сами своји проценитељи носе маске, чак и код куће, и примењују сами на себи непроверену догму о 1% преноса при општем маскирању, неће се епидемија сузбити. Да може са маскама, не би корона била у налету, и то у јаком налету, у Шпанији, у Француској, у Немачкој. А Немци су познати као дисциплинован народ, које човек не мора ни да тера да буду дисциплиновани, они воле да буду такви. Ипак, маске им некако не помажу у смислу сузбијања епидемије короне. Тако неће ни нама, по свему судећи, помоћи. Међутим... Систем карантина, као на Новом Зеланду, у Кини, у Вијетнаму, показао се веома успешним, односно ми смо, гледано сразмерно према броју становника, прошли на десетине пута горе по броју оболелих од ових земаља. Наравно, карантин није полицијски сат, ни ванредно стање, карантин је изоловање оних који су били у контакту са неким оболелим, или се не зна јесу ли, јер су били, на пример, у иностранству. Дакле, зна се како се епидемија сузбија док се не дође до вакцине, а концепт лекара проценитеља некако делује да није начин.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija