• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - M. M. D.

23.09.2020

19:44

VAŽNO! DRŽAVA DELI STANOVE U BEOGRADU NA VODI, 60 FIJATA 500L... Uz fiskalni račun osvojite SUPER NAGRADE! Ovo su sva pravila!

Društvo

VAŽNO! DRŽAVA DELI STANOVE U BEOGRADU NA VODI, 60 FIJATA 500L... Uz fiskalni račun osvojite SUPER NAGRADE! Ovo su sva pravila!

Podeli vest

Građane čeka 12 stanova, 60 automobila "fijat 500L" i druge vredne nagrade. Za nagradnu igru će važiti svi računi od 1. septembra, a prvo izvlačenje dobitnika je za Novu godinu

Država u cilju suzbijanja sive ekonomije pokreće nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"! Građani će sakupljanjem fiskalnih računa moći da dobiju izuzetno vredne nagrade kao što su 60 automobila "fijat 500L", 10 luksuznih stanova u naselju "Zemunske kapije" i dva u "Beogradu na vodi", kao i putovanja i mnoge druge vredne nagrade.
 

U ovoj velikoj nagradnoj igri, sa rekordnim fondom do sada, moći će da učestvuju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji naše zemlje osim onih koji su zaposleni u određenim institucijama (pogledajte okvir), a uslov je da se skupi i pošalje 10 fiskalnih računa na kojima vrednost mora biti minimum 100 dinara.

Za bolnice, puteve...

Imaćemo više sredstava za izgradnju bolnica, škola, autoputeva, železnice
Siniša Mali, ministar

 

PRAVILA NAGRADNE IGRE

* važe računi od 1. septembra
* 15. novembra počinje slanje računa
* učestvuju punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije
* ne plaća se poštanska usluga prilikom slanja koverti
* imaće dva kruga, a sve koverte prispele u prvom učestvovaće i u drugom krugu
* koverta treba da ima 10 fiskalnih računa
* minimalna vrednost računa mora biti 100 dinara
* prvi krug biće završen do Nove godine

Skupljajte račune

Za nagradnu igru će važiti svi računi od 1. septembra, biće dva kruga izvlačenja, a slanje će početi 15. novembra. Prvo izvlačenje će biti za Novu godinu, a sve poslate koverte u prvom krugu će važiti i u drugom, kao što je bilo i ranijih godina. S obzirom na to što je 2018, kada je nagradni fond bio znatno manji, poslato čak 11 miliona koverata, očekuje se da bi sada taj broj mogao da bude i oko 20 miliona. Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" ima za cilj suzbijanje sive ekonomije, koja u Srbiji uzima 15 odsto BDP ili oko šest milijardi dolara godišnje.


- U ovoj nagradnoj igri važiće ista pravila kao i prošli put, što znači da će biti dva kruga, a sve koverte koje su prispele u prvom krugu učestvovaće i u drugom. Svi koji budu želeli da učestvuju moraće da sakupe 10 fiskalnih računa, a svaki mora biti na minimum 100 dinara. Učesnici u nagradnoj igri neće plaćati poštansku uslugu prilikom slanja koverti. Ono što je drugačije nego ranijih godina jeste da će biti znatno veći nagradni fond i atraktivnije nagrade. Između ostalog biće podeljeno 10 luksuznih stanova u naselju "Zemunske kapije" i dva u "Beogradu na vodi", kao i veliki broj drugih robnih nagrada - otkrio je izvor Informera iz Vlade Srbije.

Foto: Branko Pantelić


Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da nagradna igra startuje i da on ima visoka očekivanja, i uz to poručio građanima da već sada mogu da skupljaju fiskalne račune.
- Pozivam sve građane da skupljaju račune u što većem broju, jer na taj način, s jedne strane, imaju šanse da osvoje vredne nagrade, a s druge strane doprinose smanjenju sive ekonomije. To znači da ćemo imati više sredstava za izgradnju bolnica, škola, autoputeva, železnice - istakao je Mali.

Važno i za budžet

Ekonomista Miladin Kovačević kaže da je igra "Uzmi račun i pobedi" odlična motivacija potrošačima i da ima za cilj suzbijanje sive ekonomije i edukaciju građana o značaju izdavanja fiskalnih isečaka.
- Za prihod budžeta jedne države PDV je veoma važan i zbog toga je bitno da građani shvate koliko je bitno da uzimaju fiskalne račune koji služe kao dokaz nadležnim organima i građanima da je za određenu kupovinu obračunat i evidentiran porez. U protivnom sav novac ostaje kod prodavca i ne dospeva u fiskalni sistem. Dokaz o kupovini u obliku fiskalnog računa je garant odgovorne kupovine i potvrda poštovanja kupoprodajnog odnosa - kaže on.

GLAVNE NAGRADE

* 60 automobila "fijat 500L"
* 10 stanova u naselju "Zemunske kapije"
* Dva stana u "Beogradu na vodi"
* Brojne robne nagrade


Podsetimo, nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" prvi put je bila organizovana u martu 2017, s nagradnim fondom od 135 miliona dinara. Drugi ciklus organizovan je početkom 2018, imao je dva kruga sa po četiri izvlačenja, a u igri je učestvovao čak 41 odsto građana, koji su poslali 11 miliona koverata.

Ko neće moći da učestvuje

U nagradnoj igri ne smeju da učestvuju lica koja su u radnom odnosu ili su na drugi način angažovana za rad u kabinetu predsednika Vlade Srbije, Generalnom sekretarijatu Vlade, Ministarstvu finansija, Republičkoj direkciji za imovinu, Upravi za igre na sreću, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, JP "Pošta Srbije" i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED), kao i članovi Komisije za praćenje regularnosti izvlačenja nagrada i utvrđivanja dobitnika.

 

 


 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija