• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2020

14:02

PRIPAZITE! U NAREDNA DVA SATA MOGUĆ OLUJNI VETAR, JAK PLJUSAK I GRMLJAVINA! Na snazi ŽUTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI!

Društvo

PRIPAZITE! U NAREDNA DVA SATA MOGUĆ OLUJNI VETAR, JAK PLJUSAK I GRMLJAVINA! Na snazi ŽUTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI!

Podeli vest

U većem delu zemlje na snazi je žuti meteoalarm, a za narednih dva sata meteorolozi najavljuju pljuskove praćene grmljavinom i jak olujni vetar. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, prvo na zapadu i jugozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, saopštio je RHMZ

 

"U naredna dva sata u severozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša ili kratkotrajan plјusak sa grmlјavinom. Na teritoriji Baograda slaba kiša. U košavskom području i na planinama vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati i udare olujne jačine. Posle podne u slablјenju", stoji u najavi RHMZ-a.

Žuti meteoalram je na snazi u celoj zemlji, sem u Bačkoj, a on označava da "vreme može biti opasno, potencijalno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku".

U Banatu se očekuju jaki udari vetra koji mogu da nanesu štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju.

Kako su još najavili meteorolozi, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, malo toplije, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama jak i olujni, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od 11 do 15, najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.

Foto: Printscreen

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, malo toplije, tokom dana uz mogućnost kratkotrajne kiše, dok se uveče i tokom noći očekuje jače naoblačenje sa kišom.

Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 24 stepeni.

U utorak pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Uveče postepeni prestanak padavina i razvedravanje, prvo na zapadu.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno u većini mesta sa sunčanim intervalima, a u brdsko planinskim predelima i na iastoku ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Od petka pretežno sunčano i toplije.

 

BONUS VIDEO

ON JE ŠAMPION U JEDENJU LUBENICE! Nepobediv je!

A U PM... PRESEO MU ELIKSIR SREĆE! Šta će sad?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija