• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2020

19:56

UŽIVAJTE JOŠ SUTRA, POSLE SLEDI VREMENSKI ŠOK! Najpoznatiji srpski meteorolog otkriva kakav će biti oktobar i da li nas čeka drugačija zima!

Društvo

UŽIVAJTE JOŠ SUTRA, POSLE SLEDI VREMENSKI ŠOK! Najpoznatiji srpski meteorolog otkriva kakav će biti oktobar i da li nas čeka drugačija zima!

Podeli vest

U pojedinim delovima Srbije još samo sutra će se zadržati temperatura do 30 stepeni, dok od utorka sledi pad temperature, pa će se tako u četvrtak i petak ona približiti prosečnim vrednostima za ovo doba godine, od 18 do 22 stepena

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović rekao je i da se od petka očekuje uglavnom sunčano i suvo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 20 i 25 stepeni, uz pojavu promenljivog i svežijeg vremena.

- Tako bi se smenjivalo četiri, pet, šest dana suvog vremena i tri, četiri dana promenljivog vremena sa kišom - naveo je Todorović za tv Prva.

On je rekao da se sutra i prekosutra očekuje poneki pljusak i dodao da postoji mogućnost da se u periodu od 9. do 15. oktobra, manifestuju karakteristike Miholjskog leta, uz prijatne dane i sveže noći, bez mnogo oblaka i vetra.

Todorović je rekao i da je mala verovatnoća da ćemo se krajem oktobra ili početkom novembra "vratiti" na temperature iznad 25 stepeni, jer, dodaje, svaki sledeći prodor hladnog vazduha donosi novi pad temperature.

Naveo je i da je ovo leto, gledajući srednje temperature, bilo malo iznad proseka i izrazio očekivanja da će predstojeća zima biti malo hladnija u odnosu na prethodne dve.

- Mislim da neće biti ekstremno hladno ove zime, ali se svake četvrte godine javljaju hladnije zime. Ova zima bi trebalo da bude ipak malo hladnija u odnosu na prethodne dve, tri, sa više snega - rekao je Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazar

pre 3 godine

Najpoznatiji meterolog, sve sto je rekao bilo je suprotno hahahahaha :D

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija