• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2020

15:08

(VIDEO) NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 121 SLUČAJ KORONE U SRBIJI! PREMINULA JEDNA OSOBA! ČAK 54 ODSTO ZARAŽENIH U BEOGRADU!

Društvo

(VIDEO) NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 121 SLUČAJ KORONE U SRBIJI! PREMINULA JEDNA OSOBA! ČAK 54 ODSTO ZARAŽENIH U BEOGRADU!

Podeli vest

U Republici Srbiji do 15 časova 7. oktobra 2020. godine registrovana su ukupno 34.193 potvrđena slučaja kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.700 osoba od kojih je 121 pozitivna. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirane su ukupno 1.173.582 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 20 pacijenata.

Ukupan broj preminulih je 758.

Foto: TV Pink printscreen

Darija Kisić Tepavčević

Kako je navela dr Darija Kisić Tepavčević, 66 pozitivnih je iz Beograda, zatim 8 iz Kragujevca, iz Niša 5, Novog Sada i Loznice po 4, Vranja i Kraljeva po 3. Ostali gradovi jednu ili dve pozitivne osobe imaju.

Pred novinarima govore zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, doktorka Darija Kisić Tepavčević i doktor Zoran Baščarević.

Doktorka Darija je istakla da je 54 odsto od ukupnog broja novozažanih iz Beograda.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji u školama, od početka školske godine registrovano je 80 obolelih đaka, 52 iz osnovnih i 28 iz srednjih škola. 

- Poslednjih dana beleži se porast broja obolelih, ako gledamo rizik oboljevanja na nivou cele Evrope, mi i dalje imamo najnižu stopu oboljevanja, odnosno 8 na 100.000 građana. Na nama je da sprečimo ubrzano širenje virusa - rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

Foto: TV Pink printscreen

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je glavni grad Srbije trenutno najveće žarište.

- Svi veliki gradovi Evrope su ugroženi, zato je važno da se u Beogradu posvetimo mestima gde je najlbrže širenje zaraze. Moramo da se posvetimo javnom prevozu i ugostiteljskim objektima. Uradili smo 125 nadzora u javnom prevozu, napisano je ukupno 15 prijava u prethodna dva dana, a svi vozači su u obavezi da nose maske. Tamo gde ima kabine, nije potrebno da nosi masku, a nžalost nemaju sva vozila kabinu. Naš apel je da se poštuju mere, maska je jedina zaštita i zato ćemo insistirati da se u zatvorenom prostoru nose maske - rekao je Vesić.

Vesić dodaje da ulazimo u kritičan period kada bašte neće moći da rade, ali i kada počinju slave pa je apelovao na građane da budu odgovorniji.

Doktorka Kisić dodaje da pravilno nošenje maske, kada prekriva nos i usta i te kako je efikasno i od ogromnog značaja.

- Osnovna mera je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Foto: TV Pink printscreen

Profesor Baščarević, inače direktor ortopedskog Instituta Banjica, istakao je da ta ustanova tri meseca ove godine nije radila ono čemu je namenjena jer je ulazila u kovid sistem.

- Nama nije teško da prelazimo iz jednog sistema u drugi, lečimo sve pacijente koje treba, ali naš posao je da lečimo ortopedske, želim da molim sve naše građane da se pridržavaju mera zaštite. Treći talas je svuda u svetu, a doći će i kod nas, pomozite nam da ostanemo u ortopediji - naglasio je Baščarević.

Krizni štab održao je danas sednicu na kojoj su razmatrane mere za suzbijanje predstojećeg trećeg talasa epidemije virusa korona koji bi prema najavama epidemiologa trebalo da se dogodi u novembru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija