• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

09.10.2020

13:29

NIKO NEMA PRAVO DA SE POZIVA NA NAS! Važno saopštenje Udruženja sudija i tužilaca Srbije!

Društvo

NIKO NEMA PRAVO DA SE POZIVA NA NAS! Važno saopštenje Udruženja sudija i tužilaca Srbije!

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) upozorava kolege da je kampanja za pravosudne savete još jednom pokazala svu beskrupoloznost pojedinaca, koji ne biraju sredstva da se domognu fotelja u istima. UST svakodnevno dobija informacije da se kandidati za savete pozivaju na podršku koju im za izbor navodno pruža Udruženje, čime pokušavaju da zloupotrebe ime, rezultate i ugled koje Udruženje ima u pravosuđu, zarad svojih interesa

UST takvim pojedincima poručuje da su mogli svojim radom, idejama i žrtvovanjem svog slobodnog vremena da doprinesu unapređenju položaja kolega, njihovoj zaštiti od medijskog progona, da su mogli svojim imenom i prezimenom da kritikuju rad sadašnjih saziva pravosudnih saveta i brane struku i pravosuđe od malicioznih napada koji u poslednje vreme dolaze gotovo sa svih strana. Da su tako radili, danas bi imali otvorenu podršku UST, a ne onu koja je plod njihove imaginacije.

UST poručuje kolegama da se ne obaziru na ovakve priče, da dobro razmisle kojim kolegama će dati poverenje i da moraju da budu svesni da pravosuđe neće podneti još pet godina pasivnosti i nerada pravosudnih saveta, zbog čega u savete moraju ući ljudi koji će zasukati rukave i boriti se od prvog do poslednjeg dana, a ne oni za koje će lobirati strukovna udruženja, nevladine organizacije i razne interesne grupe, jer smo svi svesni kako takvi sazivi rade i u čijem interesu. 
 
           

Foto: Privatna arhiva

                                                        
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija