• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

16.10.2020

09:34

BIljana i Marko vratili su se iz grada na selo,  a njihova izjava o dobitku sedmice na lotu i zajedničkom životu OSTAVLJA BEZ REČI

Društvo

BIljana i Marko vratili su se iz grada na selo, a njihova izjava o dobitku sedmice na lotu i zajedničkom životu OSTAVLJA BEZ REČI

Podeli vest

Odlučili su da promene život!

Mladi bračni par Pavlović iz sela Čučala kod Blaca za samo tri i po godine napravio je farmu ovaca sa stotinak grla i obrađuje 30 hektara zemlje. Cilj im je povećanje stočnog fonda i izgradnja nove štale.

Odluka Biljane i Marka da se vrate na imanje njegovih roditelja izazvala je čuđenje u Čučalu i okolnim selima. Nisu se, kažu, obazirali na to, već su imali jasan cilj koji iz godine u godinu uspešno realizuju.

"Osmeh zadovoljstva, jer uspevamo u onome što smo zamislili, idemo ka svom cilju i osmeh zbog dvoje male dece koji uživaju u prirodi", kaže Biljana.

Pavlovići su prošle godine konkurisali kod ministarstva poljoprivrede za dodatnih 75 grla ovaca, a dok čekaju odgovor države razmišljaju o podizanju nove staje površine preko 400 metara kvadratnih.

Foto: printscreen RTS

BIljana Pavlović

"Sada imamo 95 plotkinja i pet ovnova. Sve dok država daje subvencije za ovo, ovčarstvo se isplati na sistemu kao što radimo mi", navodi Marko.

Biljana i Marko složni su na farmi, ali i u ostalim poslovima u kući i domaćinstvu. Porodičnu idilu ovog mladog bračnog para upotpunjuju Dunja i Marko, koji su i najmlađi stanovnici u Čučalu.

"Činjenica da nam sela izumiru, činjenica da nas je sve manje, ali mi ovde u Blacu trudimo se i kroz podsticaje i kroz tu neku tehničku podršku ovakvim porodicama pomognemo da ljudi ostvare svoja prava", ističe Bojan Nikolić, Opština Blace.

Foto: printscreen RTS

 

"Ja mnogo puta kažem, da sam dobio sedmicu na lotou novac bi potrošio, ali neka naša sloga i naš brak za sada je idealan", poručuje Marko.

Uspešan rad Pavlovića nije ostao nazapažen u lokalnoj samoupravi, pa je tako Marko pre dve godine poneo titulu najuspešnijeg mladog stočara, a njegova supruga ove godine proglašena je za najuspešniju ženu u poljoprivredi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija