• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2020

14:06

OVO UBIJA KORONU ZA 15 SEKUNDI! Objavljeno najnovije istraživanje, evo koliko može DA PREŽIVI NA KOŽI

Društvo

OVO UBIJA KORONU ZA 15 SEKUNDI! Objavljeno najnovije istraživanje, evo koliko može DA PREŽIVI NA KOŽI

Podeli vest

Najnovija studija koju su sproveli japanski naučnici pokazuje da koronavirus može da opstane na ljudskoj koži i do devet sati, preneo je kanadski Globalnjuz

Eksperti kažu da ovi rezultati nisu toliko alarmirajući kako zvuče, a uzorci koronavirusa su pronađeni na preminulim osobama dan nakon njihove smrti.

Otkriveno je da Kovid 19 može da živi najviše devet sati i četiri minuta, odnosno, pet puta više nego patogeni koji izazivaju običan sezonski virus.

Studija je takođe pokazala da 80-procentni etanol može da ubije koronu u roku od 15 sekundi.

Foto: Pixabay

 



Sintija Kar, epidemiolog iz Vinipega u Kanadi, kaze da je to za nju važan podatak.

- Ako znamo da pranjem ruku možemo brzo da ubijemo virus, onda hajde da se držimo toga. Ne treba da paničimo i da se non stop tuširamo kada dođemo od napolje u kuću. Samo treba da shvatimo da je virus na našim rukama i da može da nam se desi da tim istim rukama dotaknemo nos, usta, oči i tako damo šansu da se Kovid 19 razvije u našem organizmu - rekla je Sintija Kar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija