• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2020

18:00

ŠTA JE TO ŠTO JE ZABRINULO KRIZNI ŠTAB?! Oglasio se doktor Kon i objasnio oko čega se DANAS RASPRAVLJALO!

Društvo

ŠTA JE TO ŠTO JE ZABRINULO KRIZNI ŠTAB?! Oglasio se doktor Kon i objasnio oko čega se DANAS RASPRAVLJALO!

Podeli vest

Epidemiolog pojasnio da je cilj sednice bilo sankcionisanje onih koji krše već postojeće mere

Danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jedna nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

Foto: printscreen TV Prva

- To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati - kazao je on.

Na pitanje koje su to zakonske mere, kaže da “ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave“.

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA, evo šta je odlučeno

- Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih - zaključio je dr Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Emanuel Goldštajn

pre 3 godine

Slikali su se i šetkali u Hramu Svetog Save bez maski, pa nikom ništa... Kad smo u aprilu mi hteli na Vaskršnju liturgiju, nije nam dozvoljeno. Slikanje političara u kripti je dozvoljeno? Neka samo probaju da nas kažnjavaju, ili zatvaraju kao pse. Tri puta pogađajte šta će biti...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17