• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

23.10.2020

17:42

TEK NAS ČEKA HAOS SA KORONOM! Ovi dani su NAJKRITIČNIJI! Oglasila se direktorka KBC "Bežanijska kosa"!

Društvo

TEK NAS ČEKA HAOS SA KORONOM! Ovi dani su NAJKRITIČNIJI! Oglasila se direktorka KBC "Bežanijska kosa"!

Podeli vest

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković objasnila je da najveći broj pacijenata u bolnicama bude posle nekih nedelju dana

Brojke inficiranih koje detektujemo jesu visoke, ali pik je bio tek pre pet dana, a mi znamo da je obično najkritičniji sedmi ili osmi dan. Dakle, ne znamo da li će biti porasta broja tih težih pacijenta – odgovorila je dr Marija Zdravković na pitanje o tome koje su razlike u broju hospitalizovanih sada i u drugom piku korona virusa, što znači da najveće brojke tek možemo da očekujemo.

Foto: Informer - Zoran Sinko

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” je objasnila da najveći broj pacijenata u bolnicama bude posle nekih nedelju dana od izbijanja pika epidemije, a mi smo tek na petom danu.

Dr Zdravković je dodala i da je za sada ohrabrujuće to što ima mnogo manje slučajeva kod kojih se zapaljenje pluća brzo razvija i koji slabije reguju na terapiju.

EVO ZAŠTO U SRBIJI NEĆE BITI UVEDENO VANREDNO STANJE! U aprilu KARANTIN, a sada kada obaramo rekorde - NE! Doktorka Darija Kisić DETALJNO OBJASNILA!

Druga članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević, dodala je da je sada 530 pacijenata hospitalizovano, od čega se trećina nalazi baš u KBC “Bežanijska kosa”. Ona je objasnila da su prethodnim talasima korone procenta hospitalizovanih peo i na 25 odsto od svih zaraženih, a sada je on na 15 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
crni

pre 3 godine

Gospodjo nacelnice bolnice, nacelnice instituta i ostale doktorice i doktori kako se vi borite i kako nam prezentujete vasu borbu protiv korne je smesno.Govorite statisticke podatke iz drugih nauka , podrzavate metodologiju policje i snaga bezbednosti, ponekad se ponasate kao inzenjeri , a nikad kao doktori, naucnici.Ponekad licite na politicke agitatore i to vam ne ide na ruku.Mene bi bilo sramota iz vise razloga, prvo bio bi srecan da o bolesti govorite medicinski strucno i sa dokazima, drugo manite se politike i licne promocije, trece, nedostje vam borba protiv zabrane obdukcija umrlih od korone i mogucnosti istrazivanja uzroka i posledica i nacina dolaska do leka, cetvrto postovanje za vas rad u ambulanti i na kraju peto da li se nekada pogledate u ogledalo i ne pomislite da li dajete nauci dovoljno ili ste uljuljkani u blagodetima svojih fotelja i debelih koverti.Glavu gore, mozete vi bolje, procitajte jos jednom Hipokratovu zakletvu.

Mozgalica

pre 3 godine

Zamišlja doktorica da jednog dana postane ministarka kao kisićka,i kaže se kad kera laje laje zbog sela da se i ona čuje kako laje.

EVO ZAŠTO U SRBIJI NEĆE BITI UVEDENO VANREDNO STANJE! U aprilu KARANTIN, a sada kada obaramo rekorde - NE! Doktorka Darija Kisić DETALJNO OBJASNILA!
Društvo

EVO ZAŠTO U SRBIJI NEĆE BITI UVEDENO VANREDNO STANJE! U aprilu KARANTIN, a sada kada obaramo rekorde - NE! Doktorka Darija Kisić DETALJNO OBJASNILA!

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je vanredno stanje u Srbij izbog kovida bilo uvedeno u martu, iako je tada bilo manje zaraženih u apsolutnim brojevima nego sada, zato što tada niko nije bio spreman za prvi talas kovida19 koji se širio Evropom kao cunami, i zato što u početku nije bilo dovoljno testova i respiratora i zdravstvenih kapaciteta

23.10.2020

17:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija