• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.10.2020

18:49

Održana treća redovna sednica izborne komisije Državnog veća tužilaca!

Društvo

Održana treća redovna sednica izborne komisije Državnog veća tužilaca!

Podeli vest

Danas je održana treća redovna sednica Izborne komisije Državnog veća tužilaca na kojoj je komisija donela rešenja o zaključenju biračkog spiska i izvoda iz biračkih spiskova, kao i o biračkim odborima, te je razmatrala pitanja vezana za nabavku glasačkog materijala, nakon čega je donela odluku da se javna tužilštva obaveste o datumu i vremenu održavanja izbora za izborne članove Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca

Na izborima pravo da glasa imaće ukupno 629 birača – javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na trajnoj funkciji koji su upisani u birački spisak koji je zaključen 28.10.2020. godine, a glasanje će se obaviti  12.11.2020. godine u vremenu od 08.00 do 13.00 časova na ukupno 17 biračkih mesta, zaokruživanjem samo jednog kandidata na listi.

Na svim biračkim mestima biće prisutni posmatrači misije OEBS u Srbiji koji će pratiti tok izbornog postupka.

Za kandidate sa liste „Republičko javno tužilaštvo“ glasaće 12 birača, sa liste „Apelaciona javna tužilaštva, Tužilaštvo za ratne zločine i Tužilaštvo za organiozovani kriminal“ glasaće 70 birača, sa liste „Viša javna tužilaštva“ 226, sa liste „Osnovna javna tužilaštva“ 321, dok će za kandidate sa liste „javna tužilaštva sa teritorije Autonomne pokrajine“ glasati 138 nosilaca javnotužilačke funkcije sa pravom glasa.

Programi koje su kandidati dostavili Izbornoj komisiji, prosleđeni su svim tužilaštvima i istaknuti na internet sajtu Državnog veća tužilaca.

Izborna komisija apeluje na sve kandidate da se pridržavaju pravila za predstavljanje kandidata kojima se afirmišu principi ravnopravnosti kandidata u postupku predlaganja kao i princip dostupnosti podataka o kandidatima radi blagovremenog informisanja birača o aktivnostima i programu kandidata, te još jednom ukazuje svim rukovodiocima javnih tužilaštava da su na zahtev kandidata dužni da obezbede prostorne uslove za predstavljanje programa kandidata.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija