• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2020

08:30

PRENAPREGNUTI SMO MAKSIMALNO! RADILO SE CEO DAN I CELU NOĆ, JAKO JE TEŠKO! U KBC "Dragiša Mišović" 158 pacijenata, 12 na respiratoru, NJIHOVA KLINIČKA SLIKA JE IZRAZITO TEŠKA!

Društvo

PRENAPREGNUTI SMO MAKSIMALNO! RADILO SE CEO DAN I CELU NOĆ, JAKO JE TEŠKO! U KBC "Dragiša Mišović" 158 pacijenata, 12 na respiratoru, NJIHOVA KLINIČKA SLIKA JE IZRAZITO TEŠKA!

Podeli vest

Načelnik stacionarnog odeljenja KBC "Dragiša Mišovic" dr Predrag Savić izjavio je danas da se u toj ustanovi trenutno nalazi 158 kovid pacijenata od kojih je 30 na intezivnoj nezi, a 12 na respiratorima


"Njihova klinička slika je izrazito teška. Naime, radi se o starijim pacijentima koji već boluju od drugih bolesti, a na sve to su dobili i ovu virusnu infekciju i obostranu upalu pluća", rekao je Savić za RTS.

Foto: printscreen RTS

On je naveo da je u tu ustanovu za poslednja 24 časa primljeno 48 pacijenata.

"Svi kapaciteti zgrade Interne klinike, zgrade urologije i zgrade otorinoralingologije su potpuno zauzeti", objašnjava Savić.

Dodaje da pokušavaju da, uprkos situaciji da održe sistem sa ne kovid pacijentima.

"Prenapregnuti smo maksimalno. U poslednja 24 časa imali smo preko 40 pregleda, od toga osam operacija. Radilo se ceo dan i celu noć. Jako je teško, pogotovo anesteziji, oni moraju da na četiri fronta da iskažu sve svoje mogućnosti i kvalitete da bi ti pacijenti mogli da dobiju neku šansu za dalji život", zaključio je Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija