• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.10.2020

08:48

DOKTOR TIODOROVIĆ O ZATVARANJU Moguće je da će ga biti, i to u OVIM SLUČAJEVIMA

Društvo

DOKTOR TIODOROVIĆ O ZATVARANJU Moguće je da će ga biti, i to u OVIM SLUČAJEVIMA

Podeli vest

Situacija se ne smiruje!

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da možemo očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih, ali i umrlih.

"Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja", rekao je Tiodorović.

Foto: Marko Đoković

 

Ukazao je da će se u narednih mesec dana intenzivno razmišljati koje mere primeniti.

"Ne očekujem neke posebno rigorozne mere, jer ne mislim da nam je nikakvo zatvaranje neophodno u pravom smislu te reči", rekao je Tiodorović.

Naglasio je da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka rasta obolelih.

Tiodorović je izjavio je da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59