• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2020

15:14

VASIĆ: Za osam godina dinarska štednja porasla za 400 odsto! SRBI U BANKAMA ŠTEDE 11 milijardi evra i oko 90 milijardi dinara!

Društvo

VASIĆ: Za osam godina dinarska štednja porasla za 400 odsto! SRBI U BANKAMA ŠTEDE 11 milijardi evra i oko 90 milijardi dinara!

Podeli vest

Građani Srbije u bankama štede 11 milijardi evra i oko 90 milijardi dinara, pri čemu je štednja u dinarima od 2012. godine povećana za čak 400 odsto, a u evrima 32 odsto, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić

On je na okruglom stolu " Značaj sistema osiguranja depozita za stabilnost finansijskog sistema" organizovanom povodom Nedelje štednje, istakao da su za stabilnost bankarskog sistema, kao i cele privrede, ključne bile snažne mere podrške Narodne banke i Vlade Srbije, koje su dostigle oko 12 odsto bruto društvenog proizvoda.

Naveo je da su banke sa svoje strane podršku dale kroz dva talasa moratorijuma, vredna više od tri milijarde evra, kao i drugim olakšicama za građane i preduzeća.

Vasić je ocenio da je Agencija za osiguranje depozita važan oslonac građanima i privredi da se odluče za štednju, a podrška je i samom bankarskom sistemu.

Predsednik Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita i dekan Beogradske bankarske akademije, profesor Hasan Hanić, istakao je da Agencija pridaje poseban značaj jačanju partnerskog odnosa i kontinuiranom dijalogu sa bankama i naučnom zajednicom.

- Posebno uvažavamo činjenicu da banke prepoznaju sigurnost svojih deponenata kao jedan od ključnih ciljeva i podržavaju napore Agencije da što bolje informiše sve osigurane kategorije o dobrobitima sistema osiguranja depozita - rekao je on.

Okrugli sto, koji je ove godine održan onlajn, organizovali su Agencija za osiguranje depozita, Beogradska bankarska akademija i Udruženje banaka Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija