• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. A.

05.11.2020

11:58

UČITELJ JE OVO POSLAO ĐACIMA UZ DOMAĆI: Nezapamćen skandal potresa osnovnu školu nadomak Ćuprije

Društvo

UČITELJ JE OVO POSLAO ĐACIMA UZ DOMAĆI: Nezapamćen skandal potresa osnovnu školu nadomak Ćuprije

Podeli vest

Nastavnik Nenad N. (50) iz okoline Ćuprije je na Vajber grupu roditelja i učenika uz domaće zadatke greškom poslao i sliku svog polnog organa * Škola je suspendovala kolegu na šest meseci uz smanjenje plate za 30 odsto

Učitelj Nenad N. (50), iz jednog mesta kod Ćuprije, uz domaći zadatak đacima i roditeljima na Vajber grupi poslao je i fotografiju svog polnog organa!?!

Kako saznajemo, skandal se desio 27. novembra, kada je jedan od roditelja ostao zatečen porukom sa slikom koju je dobio od učitelja svog deteta. Odmah je obavestio policiju, koja je prijavu prosledila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Nastavnik se pravdao da slabo poznaje "moderne tehnologije" i da ne zna kako je sa zadacima "zakačio" i prosledio spornu fotografiju.

Nije imao nameru


- Roditelj jednog đaka javio mi je da je učitelj pustio fotografiju sa neprimerenim sadržajem. Pokazao mi je čak i poruku s tom slikom. Nisam imao kud nego da suspendujem učitelja i pokrenem disciplinski postupak. Kolega ne poriče da je to učinio. Ispričao mi je da to nije namerno uradio.

Foto: Informer

 

Objasnio mi je da je u sklopu domaćih zadataka poslao i dve-tri fotografije koje su pratile zadatke, ali je "uletela" i ta sporna slika. Kliknuo je na fotografiju greškom, nije ni primetio šta je poslao. Tek posle pola sata, kada je proverio da li su svi pogledali zadatke, šokirao se kad je video šta je poslao. Sliku je odmah izbrisao, ali su je roditelji i đaci već videli. Učitelj je zvao roditelje i izvinjavao se. Bilo mu je baš neprijatno - kaže direktor škole M. Đ.

On je dodao da su roditelji insistirali da se učitelj udalji sa nastave. Mnogi su bili pomirljivi i puni razumevanja, jer svakome može da se desi greška, dok su drugi tražili da se nastavnik kazni i otpusti iz škole.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdili su za Informer da je direktor škole pokrenuo disciplinski postupak protiv "nevaljalog" učitelja.


- Škola je odreagovala u skladu sa zakonima i propisima. Kolega radi više od tri decenije u prosveti. U njegovom slučaju evidentna je greška u baratanju savremenim tehnologijama, slabo se snalazio sa modernim telefonima i zbog toga se žalio i kolegama. Nije imao nameru, ali takav sadržaj ne bi trebalo da ima u telefonu. Fotografija je sačuvana kao dokaz u postupku - ističe direktor škole.

Foto: Pixabay

Suspenzija


Kako saznajemo, škola je suspendovala kolegu na šest meseci dok traje disciplinski postupak, uz smanjenje plate za 30 odsto.
- Nenadove kolege su i dalje u šoku. Neprijatna je situacija u kolektivu, utiče na ugled škole. Neki kažu da prosvetari koriste privatne telefone za službene potrebe, da škola nije obezbedila aparate. Međutim, imamo precizna uputstva, preporuka Ministarstva je da se aktiviraju Vajber grupe zbog komunikacije sa roditeljima, kako ne bi dolazili u školu. Treba da se vodi računa šta je u telefonu i šta se prosleđuje - napominje direktor.

Suspendovani nastavnik odbio je razgovor s novinarom Informera.

Kome je slika bila namenjena?

Iako je greškom poslao fotografiju roditeljima i đacima, kolege po hodnicima škole se pitaju kome je Nenad namenio fotografiju polnog organa, a zna se da i njegova supruga radi u istoj školi.
- Njoj je izgleda sada najteže. Ne znamo šta se dešava sada kod njih kući. Pretpostavljamo da ima neku mlađu ljubavnicu. Što bi svojoj ženi slao takvu fotografiju  - kažu Nenadove kolege.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Kakve veze ima njegovo neznanje, odnosno greška u "baratanju savremenim tehnologijama" sa ovim što se desilo. Problem je u tome, zašto dotični uopšte ima takve fotografije u svom telefonu!!! Šta ako je radio 30 godina? Po znakom pitanja je cela njegova ličnost i podobnost za rad u školi i to celih 30 godina.

predrag

pre 3 godine

verovatno je bio nezadovoljan statusom prosvetara u odnosu na nepismen a dobrostojeci sloj drustva

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija