• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.11.2020

12:20

VANREDNO U ŠIDU, VULIN ŠALJE ŽANDARMERIJU: Narednih dana oni će voditi računa o gradu, a evo i zbog čega!

Društvo

VANREDNO U ŠIDU, VULIN ŠALJE ŽANDARMERIJU: Narednih dana oni će voditi računa o gradu, a evo i zbog čega!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će narednih dana zbog pojačanog broja i priliva migranata na teritoriji opštine Šid dežurati snage Žandarmerije koje će voditi računa da ne bude nekontrolisanih okupljanja i da na ulicama ne budu "oni koji na njima ne treba da budu".

"Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koji se sada oseća i na prostoru Šida, Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji ove opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja", rekao je Vulin u Šidu.

Vulin je danas, u pratnji direktora policije Vladimira Rebića i predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, posetio policajce u tom gradu koji su jutros pronašli nelegalne migrante i pozvao građane da veruju svojoj državi i policiji i da ne nasedaju na lažne vesti i ljude koji ih pozivaju da se organizuju kako bi se sačuvali, jer u Srbiji postoji zakon i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

Prema njegovim rečima, nijedan migrant koji nije u sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po ulicama, a posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno.

"Sada kada imamo krizu sa korona virusom, ovi ljudi mogu predstavljati zdravstveni problem i za sebe i za naše građane i zbog toga moraju biti u našim kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu", ukazao je Vulin.

On je dodao da je kroz Srbiju prošle više od milion migranata gotovo bez incidenta, i da to nije slučajno.

"To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao", rekao je on.

Načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac je rekao da se na području opštine Šid nalaze tri prihvatna centra u kojima trenutno boravi 1.860 migranata, od čega u Šidu boravi 260 osoba, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na građane Srbije, a da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija