• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

17.11.2020

21:39

CELA PORODICA DAMIRA OKANOVIĆA PRELEŽALA KORONU: U bolnici sam čuo da su ćerke i žena bolesne

Društvo

CELA PORODICA DAMIRA OKANOVIĆA PRELEŽALA KORONU: U bolnici sam čuo da su ćerke i žena bolesne

Podeli vest

Osam dana neprekidno sam imao temperaturu do 39 stepeni. Bio sam malaksao, gubio sam apetit, a onda i čulo mirisa. U kovid-ambulantu sam otišao četvrti dan od pojave simptoma, odakle sam, posle pozitivnog PCR testa i rendgena pluća, upućen u Kliniku za infektivne bolesti, gde sam ležao pet dana. Još je bilo gore kad sam saznao da su se moja žena i ćerke zarazile.

Ovako o svom iskustvu sa koronom priča Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je pre mesec dana preležao opaki virus.

- Na Infektivnoj klinici su zaista svi bili fenomenalni, od lekara, preko sestara, do svih ostalih, osećao sam se sigurno i veoma brzo mi je bilo mnogo bolje. Međutim, dok sam ležao u bolnici, saznao sam da su mi obe ćerke pozitivne, a kada sam izašao, pozitivan test je stigao i za ženu. Ona nije bila u bolnici i Bog nas je pogledao što nismo u isto vreme imali simptome. Ne mogu da zamislim šta bi se desilo da smo i žena i ja morali da budemo u bolnici u isto vreme. Ka bi brinuo o bolesnoj deci? Ne možeš nikome da ih poveriš kad su zaraženi. Srećom, one su se lečile kod kuće - kaže Okanović, i dodaje da mu je korona uticala i na psihu:

- Dva dana sam bio totalno bezvoljan i nisam mogao da pričam ni sa kim. Samo sam spavao, nije mi bilo ni do čega. Onda sam imao strašnu glavobolju. Ovaj virus zaista utiče na raspoloženje... potpuno se osećaš loše i stižu te samo loše misli. Baš je bilo teško.

Foto: Tanjug

Okanović napominje da se nikad nije susreo sa sličnom bolešću - iako podseća na grip, mnogo je drugačije. Čak i sada, mesec dana posle oporavka, oseća posledice.
- Osećam se umorno, umorno i umorno. Kao da radim na dva cilindra. Fali mi energija, snaga... Lekari su savetovali narednih mesec dana bez ikakvih naprezanja, a tri meseca će mi biti potrebno da se vratim u prethodno stanje - kaže on.

Molim vas, poštujte mere


Zbog svega kroz šta je prošao Okanović poziva sve da ovaj virus shvate maksimalno ozbiljno, da nose maske i poštuju sve epidemiološke mere.
- Velika greška je ostati kod kuće i ne otići kod lekara kada se osete prvi simptomi. Uz to ne razumem ljude koji poriču postojanje korone i ne preduzimaju preventivne mere jer nošenje maske doživljavaju kao znak slabosti i kukavičluka, ili smatraju da se na taj način pokoravaju sistemu. Pitam se da li ti ljudi peru zube pred spavanje ili prkose svima dokazujući kako je pranje zuba zapravo štetno.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!
Fudbal

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na "Santijago Bernabeu", od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo "kraljevskog kluba", ali odlaskom Tea i Elijaza - dinastija se završava.

28.05.2024

23:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31