• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tangosix.rs / Informer

24.11.2020

12:55

(VIDEO) HEJ VOJNICI, VAZDUHOPLOVCI! Japanac Hajaši Torisu peva himnu plavaca!

Društvo

(VIDEO) HEJ VOJNICI, VAZDUHOPLOVCI! Japanac Hajaši Torisu peva himnu plavaca!

Podeli vest

Japanac Hajaši Torisu privukao je veliku pažnju javnosti kada se odlučio na veoma neobičan potez. On je izveo himnu plavaca i istakao da obožava kulturu bivše Jugoslavije, sa akcentom na oružane snage. Već nekoliko decenija šije originalne uniforme iz doba JNA

Postoji na desetine YouTube klipova koji slave jednu od najpoznatijih JNA RV i PVO pesama „Hej vojnici, vazduhoplovci“. Primetno je da nema interesantnijih izvedbi ove himne plavaca, ili su u pitanju klipovi sa jednom fotografijom ili segmentima „Partizanske eskadrile“. Japanac Hajaši Torisu rešio je da to promeni.

Kako Hajaši ekskluzivno za Tango Six kaže, obožava kulturu bivše Jugoslavije, sa akcentom na oružane snage:

Foto: Printscreen You Tube

Živim nedaleko od Tokija, u Japanu. Trenutno sam frilenser, živim od trgovine memorabilijama i strastveni sam fan Airsofta. Prvi kontakt sa Jugoslavijom i uopšte pričom oko vaših oružanih snaga imao sam 90-tih godina kroz anime i igrice koje su imale jedan deo priče baziran na ratnim konfliktima iz te ere. Zatim sam pročitao knjigu Masakija Takabe, dobrovoljca HVO-a ali je on bio previše desničarski nastrojen za moj ukus. Mislim da sam imao oko 14 godina tada. Nastavio sam da čitam knjige o Balkanu, počeo da igram Airsoft u srednjoj školi i bio sam šokiran kada sam na jednom predavanju iz medija, kao nastavni materijal, video film „Lepa Sela Lepo Gore“. Tada sam počeo da sakupljam vojnu memorabiliju, počeo sam da šijem originalne uniforme iz tog i doba JNA, evo već nekoliko decenija. Nisam neki pasionirani kolekcionar kakvih ima ali želim da nastavim sa ovim hobijem i da to bude moje životno delo. Sve to je počelo preko eBaya, zatim Fejsbuka preko kojeg sam stekao mnogo prijatelja sa Balkana koji su takođe kolekcionari ili se bave simulacijama bitaka i jedinica. Prošle godine sam imao priliku da spustim čizme na sveto Balkansko tlo. Posetio sam avio-maketare u Pančevu, vojni muzej, vazduhoplovni muzej, igrao sam Airsoft u Bihaću. Bio sam jako srećan što sam upoznao sve svoje, do tada, virtuelne drugove. Nadam se da ću ponovo doći kada prođe COVID – kaže Hajaši.

Njegov poslednji omaž JNA je pesma „Hej vojnici, vazduhoplovci“ koju na vanserijskom jugoslovenskom jezikom peva u uniformi do koje je došao u Japanu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija