• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

08:17

INTENZIVNE NEGE SU NAM PREPUNE, BROJ NOVOOBOLELIH SE POVEĆAVA! Veliki je broj onih koji su za bolničko lečenje!

Društvo

INTENZIVNE NEGE SU NAM PREPUNE, BROJ NOVOOBOLELIH SE POVEĆAVA! Veliki je broj onih koji su za bolničko lečenje!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će danas na sednici Kriznog štaba biti procenjena epidemiološka situacije, da će se raspravljati o do sada uvedenim merama, ali i onima koje je predložio medicinski deo Kriznog štaba, a čije je usvajanje odloženo

Kon je istakao da je prvenstveno reč o prelasku škola na onlajn nastavu.

"O tome će biti reči sigurno, da li će biti doneta odluka ne mogu da kažem unapred", rekao je Kon sinoć gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u

On je naveo da, u ovako nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, može da ohrabri to što u Beogradu nije više polovina novozaraženih, već manje od trećine.

Ukazao je da je reč o tipičnom prelivanju.

"Beograd kao prvo mesto gde se virus naglo aktivirao i naglo počela da se diže ta krivulja dosegao je najverovatnije maksimum, sada je pitanje kako će to dalje teći", rekao je Kon.

Naglasio je da je ono što je problem to da su brojke i dalje na visokom nivou i veliki je broj onih koji su za bolničko lečenje.

"Pratićemo te čuvene dve nedelje nakon kojih čovek može da vidi kakav je trend i da vidimo, ako počne da se usporava, usporava se već sada, ali da li će početi da pada - to ćemo morati da pratimo", rekao je Kon.

Foto: tanjug

Predrag Kon


Govoreći o poštovanju mera, upitao je zašto se ljudi ne ponašaju kao da je vanredno stanje.

"Zašto mi ne možemo da kažemo našim građanima - ljudi, svi koji ste stariji od 65 godina, nigde ne izlazite. Izbegavajte svaki mogući kontakt, vodite računa da ne budete u kontaktu sa onima koji su imali kontakte, neka su to i najrođeniji. Ostanite dosledni čuvanju sebe i svog života", poručio je Kon.

Direktor KBC Zemun, dr Dragoš Stojanović, istakao je da je ovaj nalet virusa duplo teži u odnosu na prethodne i ocenio da je najbolji pokazatelj broj pacijenata na intenzivnoj nezi i broj teških kliničkih slika i komplikacija.

"Intenzivne nege su nam pune i prepune", rekao Stojanović.

Foto: printscreen RTS

Dragoš Stojanović

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša, rekao je da se, po broju novozaraženih osoba na 100.000 stanovnika u poslednjih sedam dana, Srbija nalazi na drugom, odnosno trećem mestu u Evropi.

"Srbija jeste postala jedna od vodećih država po broju novoobolelih. Dodatna poteškoća jeste to što se broj novoobolelih dodatno povećava", rekao je Ivanuša.

Kada je reč o merama koje su na snazi, Ivanuša kaže da bi one trebalo da imaju efekat, ali da moraju da se poštuju.

Foto: printscreen RTS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija