• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

16:55

AMERIČKI FORBS STAVIO SRBIJU MEĐU TOP 5 SKRIVENIH DESTINACIJA Imaju banje svetske klase, a ove gradove obavezno posetiti

Društvo

AMERIČKI FORBS STAVIO SRBIJU MEĐU TOP 5 SKRIVENIH DESTINACIJA Imaju banje svetske klase, a ove gradove obavezno posetiti

Podeli vest

Američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje su, kako navodi, savršene za putnike koji tragaju za manje popularnim destinacijama.

Objašnjavajući razloge za posetu Srbiji, Forbs je, ispod fotografije Hrama Svetog Save, naveo da naša zemlja obiluje prirodnim izvorima mineralne vode, ističući da su njene banje "svetske klase" i da privlače posetioce širom Evrope. Posebno je izdvojio Vrnjačku i Ribarsku banju kao destinacije u kojima turisti mogu da provedu opuštajući odmor.

Američki magazin napominje da Srbija obiluje i istorijskim gradovima, od Niša, za koji navodi da je rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, za koji ističe da je poznat kao "srpska Atina" zbog istorijskog značaja.

Forbs podvlači da nijedan put u Srbiju nije potpun bez posete Beogradu, a srpsku prestonicu opisuje kao jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun "istorijskih ruševina" i "živopisnih scena" pića i hrane. Pored Srbije, Forbs je na listu uvrstio Crnu Goru, Slovačku, Moldaviju i Letoniju.

Američki magazin napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali navodi da su obećanja o razvoju vakcine oživela duh kod osoba koje su nekada često letele širom sveta.

Svojim čitaocima koji su već obišli Zapadnu Evropu preporučuje da razmotre odlazak u neke od "potcenjenijih zemalja" na istoku, severu i jugu kontinenta. 

"Prepune prelepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom, ovih pet zemalja su idealne za one koji tragaju za jedinstvenim iskustvom", navodi Forbs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija