• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.11.2020

07:15

CRNA ZONA PRETI SRBIJI! Samo dve zemlje u Evropi su u ovom DEVETOM KRUGU KORONA PAKLA, EVO ŠTA ON PREDSTAVLJA

Društvo

CRNA ZONA PRETI SRBIJI! Samo dve zemlje u Evropi su u ovom DEVETOM KRUGU KORONA PAKLA, EVO ŠTA ON PREDSTAVLJA

Podeli vest

Korona u Srbiji se ne smiruje, a prema najavama epidemiologa, ova nedelja biće posebno kritična. Crne brojke koje su juče zabeležene pokazuju da virus divlja širom zemlje.

Sa rekordnih 7.579 novozaraženih od korona virusa, Srbija je juče, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Svetske zdravstvene organizacije (SZO) došla do proseka od 1.000 obolelih osoba na 100.000 stanovnika!

Sada je već izvesno da ćemo ući u crnu zonu, poslednji od devet korona krugova po kojima je ECDC rangirao sve države na svetu, a u kojoj se nalaze sve one zemlje sa 1.000+ obolelih na 100.000 građana.

Prema poslednjim dostupnim podacima, kada je Evropa u pitanju, samo dve zemlje se već nalaze u crnoj zoni - Austrija i rekorder Crna Gora, dok je Slovenija poslednjih dana uspela iz nje da izađe.

Kako se može videti sa najnovije grafike prof. Petra Kočovića, koji pomoću matematičkih modela prati kretanje pandemije korona virusa u svetu, za vreme trećeg talasa kovida-19 u Srbiji je zaraženo 108.200 ljudi, a imali smo 582 smrtnih slučajeva, već sada mnogo više nego u prva dva udara.

Najkritičnije stanje i dalje je u Beogradu koji u poslednjih 14 dana, po parametrima ECDC, ima 24.967 zaraženih ili neverovatnih 1.468,6 na 100.000 građana, dakle više čak i od Crne Gore!

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je juče da je situacija u vezi sa korona virusom kritična, "čak na nekim mestima katastrofalna" zbog smeštaja pacijenata i smatra da se "svakako zakasnilo sa merama".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija