• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

09:59

CRNI PETAK U SENCI KORONE Sniženja do 70 odsto, prednost ONLAJN KUPOVINI

Društvo

CRNI PETAK U SENCI KORONE Sniženja do 70 odsto, prednost ONLAJN KUPOVINI

Podeli vest

U mnogim državama u svetu, među kojima je i Srbija, u radnjama i tržnim centrima danas, ali i tokom vikenda će biti organizovana akcija sniženja "Crni petak", tokom koje će moći da kupuju robu sa popustima i do 70 odsto.

U Srbiji godinama pratimo ovaj svetski trend, ali ove godine kupovina na „crni petak“ je u senci korone, pa se veruje da će se kupci više odlučivati za online poručivanje robe.

"Crni petak" ove godine „dolazi“ u nezgodnom trenutku za trgovce jer su mnoge države, među njima i Srbija, primenile epidemiološke mere koje ograničavaju broj kupaca u prodavnicama, kao i radno vreme.

U tržnim centrima u Srbiji je skraćeno je radno vreme do 18 sati, ali prodavnice određenih brendova koje rade zasebno imaju uobičajeno radno vreme.

U pojedinim radnjama"crni petak" je već počeo ovih dana.

Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da će se videti u kojoj meri će se potrošaci odlučiti za kupovinu sa popustima danas ali i predstojećeg vikenda imajći u vidu okolnosti te da se može očekivati da će značajan broj njih robu kupovati online.

Foto: AP Foto

 



"Svakako je ovo vid kupovine koji je populazovan ali primedba potrošača i prethodnih godina bila je da popusti u Srbiji nisu baš onakvi kakvi su u drugim zemljama“, kaže Jovanović za Tanjug.

Ističe da je ova vrsta kupovina naročito interesantna mladima, odnosno da se oni sve više okreću online kupovini.

Savetuje da budu oprezni i kupuju samo od registrovanih trgovaca i na legalnim sajtovima.

Kupcima se savetuje da kupuju samo u legitimnim onlajn prodavnicama, da sami ukucaju adresu sajta ili da je odaberu preko svoje bukmark opcije jer je to bezbednije nego da kliknu na link, te da koriste traku za adresu na svom pregledaču kako bi proverili da li je veb sajt koji posećuju ispravan i bezbedan.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija